Κόσμος

Γραμματέας Ιαπωνικής πρεσβείας στην Αθήνα: “Το μέγεθος ήταν μεγαλύτερο από την εμπειρία μας!”

'Οπως δήλωσε στο Newsit o κ.Τάκα Ακι Νεμότο - Α΄ Γραμματέας Ιαπωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα, "Hταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει στην Ιαπωνία εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν θύματα και υπάρχουν πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι."

O κ. Νεμότο, είπε οτι συνέχεια γίνονται μετασεισμοί που έχουν μεγάλο μέγεθος. Το τσουνάμι που ακολουθεί των σεισμών καταστρέφει τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Και συνέχισε: “Σε σύγκριση με άλλες περιοχές τα προβλήματα στο Τοκυο είναι σχετικά λίγα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους και δεν μπορουμε. Τώρα, αυτή τη στιγμή, γίνεται διακοπή ρεύματος στο Τόκυο και σε πολλές περιοχές τα τηλέφωνα δε λειτουργούν.
Οι Ιάπωνες γενικά ειναι εξοικειωμένοι με τον σεισμό, αλλά το μέγεθος και η διάρκεια αυτή τη φορά ήταν μεγαλύτερο απο την εμπειρία μας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολιτες να έχουν ψυχραιμία”.

Σε ερώτησή μας αν η Ιαπωνία ζήτησε βοήθεια απο τον ΟΗΕ ή άλλες χώρε ο κυριος Νεμότο απάντησε “Δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Ξέρω πως απο μονες τους καποιες χώρες προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 16 τραυματίες από έκρηξη αερίου σε πολυκατοικία στο Σαράτοφ της Ρωσίας - 4 αγνοούμενοι
Το τελευταίο θύμα ήταν ένας άνδρας που ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες αφού παρέμεινε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια επί έξι ώρες, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του
Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρωσία
Η τελευταία επιθυμία του Ozzy Osbourne - «Θέλω να περάσω χρόνο με τα εγγόνια μου, όχι να πεθάνω σε δωμάτιο ξενοδοχείου»
«Δεν παίρνω ναρκωτικά. ούτε κάνω πια τον τρόπο ζωής ενός ροκ σταρ. Είμαι κάπως σαν σπιτόγατος. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Δεν συναναστρέφομαι ποτέ σε μπαρ - δεν πίνω»
Ο Ozzy Osbourne με δυο από τα εγγόνια του