Πολιτική

Στην Αθήνα την Tετάρτη το Νο 2 του Ισραήλ

Ο Αβιγκντόρ Λίµπερµαν, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια τον υπουργό Εξωτερικών, Δ.Δρούτσα αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

O δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της ισραηλινής κυβέρνησης (βασικός κυβερνητικός εταίρος του Νετανιάχου και υπουργός Εξωτερικών) έρχεται στην Αθήνα, λίγες µέρες αφότου υπεγράφη η συµφωνία για τον καθορισµό Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης (ΑΟΖ) µεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και µερικά 24ωρα αφότου η αµερικανική εταιρεία Noble Energy, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες για λογαριασµό των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαίωσε ότι το κοίτασµα «Λεβιάθαν» είναι η ενεργειακή ανακάλυψη της δεκαετίας.

Διπλωµατικές πηγές σηµειώνουν ότι στόχος είναι να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία, ώστε να οργανωθεί ένα Ανώτερο Συµβούλιο Συνεργασίας (στα πρότυπα αυτού που συστάθηκε µε την Τουρκία) που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία των Γ.Παπανδρέου και Μπ.Νετανιάχου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Τσιάρας και Μηταράκης – Με υπόμνημα θα απαντήσουν οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» βουλευτές για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση, η οποία επί της αρχής λέει «ναι» στις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της, αποφάσισε να μη θέσει κομματική πειθαρχία και τα μέλη της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση
τσιάρας
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης