Πολιτική

Κομισιόν: Δεν ξέρουμε πότε θα έρθει το κουαρτέτο στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ.

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Β. Μοκ, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία αποστολής των θεσμών στην Αθήνα όταν θα έχει περισσότερες πληροφορίες.

Κληθείσα να σχολιάσει το ελληνικό προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο παρέλαβε η Επιτροπή την περασμένη Δευτέρα, η Β. Μοκ απάντησε ότι το περιεχόμενο της πρότασης αξιολογείται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Εξάλλου, αναφορικά με την ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι επιστρέφει στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Επιτροπή δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι η αποστολή των δανειστών στην Αθήνα θα γίνει αργότερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Καιρίδης για Νίκο Δένδια: Όποιος δίνει άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι άστοχο και ατυχές
«Ε, όχι και να τα ακούμε από έναν επιχειρηματία»» είπε ο βουλευτής της ΝΔ για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ενώ για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «το έκανε καλοπροαίρετα»
Ο Δημήτρης Καιρίδης 7
Βολές Νίκου Ανδρουλάκη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για Βενεζουέλα και FIR Αθηνών – Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες
Συστηματική εγκατάλειψη των υποδομών κατήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την καθήλωση των αεροπλάνων - «Πάθατε Νετανιάχου» ρώτησε τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής
Νίκος Ανδρουλάκης
Η «γαλάζια» κόντρα Καιρίδη - Δένδια συνεχίστηκε και στο καφενείο της Βουλής: «Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος» - Το τηλεοπτικό σχόλιο Καιρίδη
Οι δύο άνδρες νωρίτερα, είχαν αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα, με αφορμή ένα σχόλιο του Δημήτρη Καιρίδη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Δένδιας και Καιρίδης
27
Επεισόδιο στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου, Καιρίδη και Δένδια – Το «άσε μας κουκλίτσα μου» που άναψε «φωτιές»
«Δεν ζητάω συγνώμη… και δεν δέχομαι την υπεράσπιση κανενός» είπε ο Δημήτρης Καιρίδης «αδειάζοντας» τον Νίκο Δένδια που είχε προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα
Δημήτρης Καιρίδης
54