Πολιτική

Βρήκε λύση ο Μπουτάρης για το χρέος “μαμούθ” του δήμου Θεσσαλονίκης!

Λύση όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά νέα "μαύρη τρύπα" από την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, βρέθηκε μετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα.

Ο κ.Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως το ζήτημα του χρέους θα τακτοποιηθεί. Αυτό που ζητά ο δήμαρχος είναι να πληρωθούν οι οφειλές που ανέρχονται σε 6,9 εκατ. ευρώ και όχι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που ανεβάζουν το ύψος του συνολικού ποσού στα 16,5 εκατ. ευρώ.

Η “ακτινογραφία” του χρέους

Υπενθυμίζεται πως η νέα “μαύρη τρύπα” αφορά εισφορές εργαζομένων που παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το χρονικό διάστημα 1999 – 2008 και εντοπίστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης οικονομικής επιθεώρησης.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, στη διάρκεια των επαφών του δημάρχου στην Αθήνα αποφασίστηκε να δοθούν από την κύρια οφειλή των 6,9 εκατ. ευρώ εφάπαξ τα 5 εκατ. ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 1,9 εκατ. ευρώ να μπουν στη ρύθμιση του νόμου και να εξοφληθούν σε 12 δόσεις, με προσαύξηση 10%.

“Εκεί που υπολογίζαμε με το τέλος του 2015 ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι καθαρός από όλες τις παλιές υποθέσεις και θα μπορούσαμε να έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, μας ήρθε ξαφνικά αυτό το νέο ποσό το οποίο αναστατώνει την οικονομική διαχείριση και μας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουμε τους προϋπολογισμούς”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αρμόδια αντιδήμαρχος.

“Επειδή όμως ως Δήμος είμαστε οικονομικά υγιής θα το ξεχρεώσουμε σύντομα. Αυτό όμως που ελπίζουμε όλοι ως διοίκηση είναι να μην έρθει κάτι καινούριο”, πρόσθεσε η κ.Ρανέλλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1