Οικονομία

Πιο αυστηροί οι όροι δανεισμού για τις επιχειρήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2015

Επιδεινώθηκαν οι όροι δανεισμού προς τις επιχειρήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τακτικής έρευνα που διεξάγει η Τράπεζα της Ελλάδος, τα κριτήρια χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα ωστόσο οι όροι χορήγησης των δανείων έγιναν ελαφρώς πιο αυστηροί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια ήταν ελαφρά μειωμένη κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2015, σε αντίθεση με τις θετικές προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η μείωση αυτή οφείλεται στις μειωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων τόσο για κεφάλαια κίνησης όσο και για αγορές παγίων. Η ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις αναμένεται να ανακάμψει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016.
Όσον αφορά στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια τα κριτήρια χορήγησης τους προς τα νοικοκυριά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015. Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το δ΄ τρίμηνο του 2015.Τα κριτήρια για όλα τα δάνεια προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2016.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πάνω από 50% οι πραγματικές μειώσεις – «Τελευταία ανάσα» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ξεκίνησαν σήμερα οι εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως 28 Φεβρουαρίου – Υποχρεωτική η αναγραφή προγενέστερης τιμής και «τσουχτερά» πρόστιμα για παραβάσεις
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ