Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Σήμερα η ψηφοφορία για το Βατοπέδι – Θα αποχωρήσει η ΝΔ;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Φωτό από το ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά

Το Δικαστικό Συμβούλιο είναι εκείνο που θα αποφασίσει εάν θα στηθεί Ειδικό Δικαστήριο.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψηφοφορία επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι.

Το πόρισμα εισηγείται την παραπομπή των «γαλάζιων» υπουργών κ.κ. Μπασιάκου, Κοντού, Δούκα, Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατόπιν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει με βάση το πόρισμα εάν θα στηθεί και Ειδικό Δικαστήριο.

Την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από την αυριανή ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη, των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της που φέρονται, σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, να εμπλέκονται στην υπόθεση της «Μονής Βατοπεδίου» προαναγγέλλουν πηγές της Ρηγίλλης. 

Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει στη συζήτηση για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της και να παραθέσει τις απόψεις της για την μη παραπομπή των πρώην υπουργών της, αλλά θα αποχωρήσει από την διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης.

Η υπόθεση αφορά τους πρώην υπουργούς Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Γ. Βουλγαράκη και τον πρώην Υφυπουργό Π. Δούκα.

Απολογείται στην ανακρίτρια ο Κ. Γκράτσιος για το Βατοπέδι

Απολογείται από το μεσημέρι ενώπιον της εφέτου ειδικής ανακρίτριας κ. Ειρήνης Καλού ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Κωνσταντίνος Γκράτσιος, κατηγορούμενος στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου.

Ο κ. Γκράτσιος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου 1608/50 “περί καταχραστών του Δημοσίου”.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η Εταιρία είχε ρόλο εκτελεστικό επί πολιτικών αποφάσεων που είχαν ληφθεί για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Βατοπέδι: στην τελική ευθεία για το ειδικό δικαστήριο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε