Κόσμος

Κατα 37 εκατ. ευρώ μειώθηκε το έλλειμμα της Κύπρου

Στα στοιχεία του πρώτου 9μηνου του 2010 που παρουσιάζουν βελτίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Κύπρου κατά 37 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Σταυράκης δήλωσε ότι υπάρχει μια βελτίωση του ελλείμματος στο 9μηνο κατά 37 εκ. ευρώ, καθώς το έλλειμμα μειώθηκε στα 394,14 εκ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010, από 431,52 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

 Όσον αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2010, ο κύριος Σταυράκης προέβλεψε μείωση των δαπανών από τόκους κατά 55 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και μείωση των εσόδων κατά 40 περίπου εκατομμύρια.

Με αυτά τα δεδομένα, πρόσθεσε, υπολογίζεται ότι το έλλειμμα στο τέλος του 2010 θα κυμανθεί γύρω στο 6% ή οριακά πιο κάτω. Είπε ακόμα, ότι για το 2010 ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί μεταξύ του 0,6% με 0,8%, ο πληθωρισμός γύρω στο 3%, ενώ το ονομαστικό ακαθάριστο εθνικό προϊόν θα αυξηθεί στο 3,5%.

Είπε επίσης, ότι για το 2011 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1,5%, πληθωρισμός 3% και αύξηση του ονομαστικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος 4,5%, γεγονός το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων κατά 4,7%.

Για το 2011, ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι με συντηρητικές προβλέψεις οι άμεσοι φόροι θα αυξηθούν με ποσοστό 4% και οι έμμεσοι φόροι 7,2%.

Με την ίδια πρόβλεψη, πρόσθεσε, οι λειτουργικές δαπάνες θα σημειώσουν μείωση 3%, οι κοινωνικές παροχές θα αυξηθούν κατά 1,1% και το κρατικό μισθολόγιο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΠΑΣΥΔΥ, στο 5%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ciao Kate»: Ντελίριο για την Κέιτ Μίντλετον στην Ιταλία – Ανθοδέσμες και πανό στο πρώτο της επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό μετά από 3 χρόνια
Η ατμόσφαιρα στο Ρέτζιο Εμίλια θυμίζει κλασική βασιλική περιοδεία, με ισχυρή αστυνομική παρουσία, δεκάδες δημοσιογράφους και ενθουσιώδη πλήθη να περιμένουν την άφιξή της - Φωτογραφίες και βίντεο
Πανό για την Κέιτ Μίντλετον
Συναγερμός στη Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με 1.700 άτομα στο Μπορντό μετά από ύποπτο θάνατο επιβάτη
Οι αρχικές εξετάσεις έχουν αποκλείσει την παρουσία νοροϊού - Περίπου 50 επιβάτες εμφάνισαν συμπτώματα αλλά εξετάζεται και το σενάριο της γαστρεντερίτιδας
Κρουαζιερόπλοιο της Ambassador Cruise Line
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
27
Κυπριακό: Ανοικτό το ενδεχόμενο σχεδίου πριν κλείσει το 2026 – «Το κλειδί είναι στην Τουρκία» λέει ο Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βλέπει «πράσινο φως» για ουσιαστικές συζητήσεις, με φόντο τις επαφές Γκουτέρες – Ερντογάν και τη νέα άτυπη πολυμερή διάσκεψη
Νίκος Χριστοδουλίδης