Κόσμος

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη Χιλή

Δεν προκάλεσε ζημιές ο σεισμός 5,8 βαθμών που ταρακούνησε το πρωί το Σαντιάγο, κατά αξιωματούχους.
 

Η σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών που ταρακούνησε την κεντρική Χιλή το βράδυ της Τετάρτης [πρωί Πέμπτης, ώρα Ελλάδας] κι έγινε ιδιαίτερη αισθητή στο Σαντιάγο δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
 
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα ανοικτά της Χιλής στον Ειρηνικό Ωκεανό, 315 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, σε βάθος 6,7 χλμ., σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).
 
Το Φεβρουάριο η Χιλή επλήγη από σεισμό 8,8 βαθμών, έναν από τους ισχυρότερους στην πρόσφατη ιστορία, ο οποίος στοίχισε τη ζωή 500 και πλέον ανθρώπων και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε πόλεις και βιομηχανίες στη νότια και κεντρική χώρα.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον Τζορτζ Σόρος και τον γιό του: «Δεν θα αφήσουμε τους ψυχοπαθείς να διαλύσουν τις ΗΠΑ»
«Ο Τζορτζ Σόρος και ο υπέροχος ακροαριστερός γιος του θα πρέπει να κατηγορηθούν με τον νόμο RICO για την υποστήριξή τους σε βίαιες διαμαρτυρίες και πολλά άλλα σε όλη τη χώρα»
Ντόναλντ Τραμπ 2
Γερμανία: Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την εθελοντική στρατιωτική θητεία εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ένα «τεράστιο βήμα προς τα εμπρός» - Μπορεί να «ανοίξει τον δρόμο» για την υποχρεωτική στράτευση
Γερμανός στρατιώτης