Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα μεταβεί τελικά μόνος του ο Γ. Κουρής για κατάθεση στην Εξεταστική για τα ομόλογα

Ο κ. Γιώργος Κουρής ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ Κουρής απάντησε θετικά στο να μεταβεί για κατάθεση.

Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα έρθει να καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπoυργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ Κουρής απάντησε θετικά στην ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής που ζητούσαν αυτοπρόσωπη κατάθεση του και όχι γραπτό υπόμνημα.

Εξάλλου, νωρίτερα, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τόσο η άρνηση του κ Κουρή να προσέλθει και να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων όσο και οι ισχυρισμοί του, μέσα από το γραπτό υπόμνημα του, περί απειλών και εκβιασμών μαρτύρων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι «η άρνηση εκπλήρωσης της νόμιμης υποχρέωσης του για αυτοπρόσωπη εμφάνιση προσβάλλει τη διαδικασία»

«Αυθαίρετοι ισχυρισμοί περί εκβιασμών, απειλών εκφοβισμών, προσβολών κλπ που παρουσιάζουν για λόγους εντυπώσεων προηγούμενους μάρτυρες ως δήθεν άβουλα πρόσωπα στερούμενα την ικανότητα να διαχειριστούν τα ίδια τα νόμιμα δικαιώματα τους, προσβάλλουν και τη διαδικασία και τα πρόσωπα αυτά», υπογράμμισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επικαλέστηκαν καταθέσεις προηγούμενων μαρτύρων, που όπως είπαν αναφέρονται στον πρώην γενικό γραμματέα Οικονομικών αλλά ο ίδιος, «αν και κλήθηκε νόμιμα να καταθέσει σήμερα δεν εμφανίστηκε ως όφειλε»

Εν τω μεταξύ το πρώην στέλεχος της HypoVerinsbank Άννα Πουσκούρη, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι η NAM του κ Γ Παπαμαρκάκη γνώριζε ήδη από τον Οκτώβριο του 2006 ότι το επίμαχο δομημένο ομόλογο των 280 εκ ευρώ θα αγοραστεί από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως τόνισαν οι ίδιοι βουλευτές χθες στην κατάθεση του, ο ίδιος ο κ Παπαμαρκάκης είχε ισχυριστεί ότι πρώτη φορά έμαθε την ταυτότητα των τελικών επενδυτών πολύ αργότερα στο μεσοδιάστημα 6/2/2007 και 22/2/2007

Ακόμα η μάρτυρας σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η ανάμειξη της τράπεζας της αποφασίστηκε στο τέλος του 2006 ακριβώς επειδή η ΝΑΜ γνώριζε τον τελικό επενδυτή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε