Κόσμος

Diaspora, ένας νέος αντίπαλος του Facebook έρχεται!

4 φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν μια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία πιστεύουν οτι θα ανταγωνιστεί επάξια το Facebook.
Το Diaspora είναι το open source project πάνω στο οποίο δουλεύουν οι 4 φοιτητές και πρόκειται να λειτουργήσει online στις 15 Σεπτεμβρίου.
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το Facebook, είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, δηλαδή οι πληροφορίες, τα μηνύματα, φωτογραφίες, τα διαχειρίζεται ο χρήστης και όχι το site δηλαδή παραμένουν αποθηκευμένα και κρυπτογραφημένα στον υπολογιστή του, σε αντίθεση με το Facebook, που αποθηκεύει όλα τα δεδομένα των χρηστών στους δικούς του servers.
Τους τελευταίους μήνες, λόγω των πολύπλοκων αλλαγών στις ρυθμίσεις ασφαλείας αλλά και των όρων χρήσεων στο Facebook έχει προκληθεί μία τάση φυγής από ένα μέρος των χρηστών με αποτέλεσμα να γίνεται έρευνα για εναλλακτικά site κοινωνικής δικτύωσης.

Πάνω σε αυτό θέλουν να πατήσουν και οι κατασκευαστές του Diaspora, προωθώντας το site τους ως τον ανερχόμενο αντίπαλο του Facebook αφού υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών καθώς και το σημαντικότερο που είναι η απουσία κεντρικού server που θα αποθηκεύει στοιχεία.

Τέλος η χρηματοδότησή του Diaspora, έγινε μέσα από χορηγούς και δωρεές με αποτέλεσμα να καταφέρουν να συγκεντρωθούν πάνω από 200.000 δολάρια τα οποία σε λίγες μέρες θα δούμε αν άξιζαν τον κόπο.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: Ο επίσκοπος του Κάντιθ υπό έρευνα του Βατικανού για κακοποίηση ανηλίκου – Παρέμεινε στη θέση του για 4 μήνες μετά την καταγγελία
Το Βατικανό άνοιξε έρευνα σε βάρος του επισκόπου Κάντιθ, Ραφαέλ Θορνόθα, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν ανήλικο τη δεκαετία του 1990
Ο επίσκοπος Ραφαέλ Ζορνόζα κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας στο Κάντιθ
Γαλλία: Συναγερμός μετά την πτήση ύποπτων drones πάνω από φάλαγγα αρμάτων Leclerc
Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα μετά την πτήση ύποπτων drones πάνω από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων μια μονάδα παραγωγής πυρίτιδας και μια φάλαγγα αρμάτων μάχης Leclerc
Ένα γαλλικό άρμα μάχης Leclerc
Βατικανό: Ο Ιησούς δεν εμφανίστηκε σε μικρή πόλη στη Γαλλία – Ο πάπας Λέων βάζει τέλος σε «μύθο» δεκαετιών
Το Βατικανό έβαλε επισήμως τέλος στις φερόμενες εμφανίσεις του Ιησού στο Ντοζουλέ, στη βόρεια Γαλλία, τονίζοντας ότι αυτές οι αφηγήσεις δεν πρέπει να θεωρούνται αυθεντικές από τους καθολικούς πιστούς
Ο Πάπας Λέων