Κόσμος

Ξεκίνησε ο νέος “Τιτανικός”

Μια νέα αποστολή διοργανώνεται με χρήση πολύ σύγχρονης τεχνολογίας, προς το ναυάγιο του "Τιτανικού".
 

Μία επιστημονική αποστολή επρόκειτο εκτός απροόπτου να ξεκινήσει χθες Κυριακή από τη “Νέα Γή” (Καναδάς), από το λιμάνι Σεν Ζαν, κατευθυνόμενη στη θαλάσσια περιοχή, όπου στον βυθό έχει εντοπιστεί (το 1985) το ναυάγιο του “Τιτανικού” κι “αυτή τη φορά, με ρομποτικές τηλεχειριζόμενες υποβρύχιες κάμερες, το ναυάγιο θα ερευνηθεί πολύ προσεκτικά”, όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος.
 
Η αποστολή αυτή χρηματοδοτείται από την μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία “RMS Titanic”, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα γιά έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου αυτού του Απριλίου του 1912.
 
–Ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια περίπου 20 ημερών, το πλήρωμα της αποστολής θα χαρτογραφήσει όλη την τοποθεσία του ναυαγισμένου υπερωκεανίου, ενώ όλες οι λήψεις, που θα γίνουν, προκειμένου να αναπαρασταθεί όσο γίνεται πιό τέλεια η σημερινή κατάσταση του ναυαγίου, “θα παρέχουν τρισδιάστατη εικόνα”.
 
Η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον ένα υπερσύχρονο “σόναρ”, που θα βοηθήσει πολύ να εκπληρωθούν οι σκοποί της παρούσας αποστολής.
 
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον ιστότοπο www.expeditiontitanic.com.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
28
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ