Πολιτική

Σαμαράς: Θα καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία.

 Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο άδικο και αναποτελεσματικό, τονίζοντας πως δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ επισήμανε πως το κόμμα του θα ψηφίσει μόνο ορισμένα άρθρα, τα οποία θεωρεί ότι πράγματι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το κράτος αποσύρεται και δραπετεύει από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη εγγύηση της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει το διαμελισμό της κύριας σύνταξης σε βασική και αναλογική, επισημαίνοντας πως η σύνταξη πρέπει να είναι μία και ενιαία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι κρίσιμες αλλαγές που αφορούν τα έτη ασφάλισης, τα όρια ηλικίας και τα ποσοστά αναπλήρωσης, εισάγονται χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, ενώ το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισορροπίας μεταξύ των εισφορών του εργαζομένου και της σύνταξης που τελικά θα πάρει.

 “Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, “γιατί ούτε οικονομικά υγιές είναι, ούτε κοινωνικά δίκαιο. Χωρίς πολιτικό ή οικονομικό ορθολογισμό, περιορίζεται απλά σε μία λογιστική προσέγγιση περικοπής συντάξεων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο της μη διαγραφής του Αντώνη Σαουλίδη από το ΠΑΣΟΚ - Ποιος είναι ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης
Η πορεία του Αντώνη Σαουλίδη στο ΠΑΣΟΚ, η προσκόλληση στον Χάρη Δούκα και η απόφαση Ανδρουλάκη να μην τον συμπεριλάβει σε καμία από τις πολυπληθείς Γραμματείες της ΚΟΕΣ του κόμματος
Ο Αντώνης Σαουλίδης (αριστερά) σε συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
Το στοίχημα της συνάντησης Μητσοτάκη με τους «σκληρούς» των μπλόκων: Το παρασκήνιο, οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και οι όροι
Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με του αγρότες αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο, χωρίς να αποκλείεται όμως και η Δευτέρα
Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 6
Σκληρή απάντηση ΥΠΑΑΤ σε Λιακούλη για την ευλογιά: Τα ίδια λέει και η Λατινοπούλου
«Ή δεν έχει διαβάσει τις απαντήσεις ή επιλέγει να τις αγνοεί» αναφέρει το υπουργείο, κάνοντας λόγο για επαναλαμβανόμενη παραπληροφόρηση σε ζήτημα με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη