Ελλάδα

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

Υπερψηφίστηκε, επί της αρχής του, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με...

τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες, που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα.

 

Νέα Δημοκρατία και Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταψήφισαν το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των άρθρων.

 

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η ειρήνη, η ασφάλεια και η κοινωνική συνοχή στη χώρα, να προστατευτούν τα ατομικά δικαιώματα των μεταναστών και να μπουν κανόνες διαφάνειας στο διάτρητο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι», ενώ επέκρινε εκείνους οι οποίοι αντιδρούν στην κοινωνική ένταξη όλων όσων ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα και πρόσθεσε πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε το υπαρκτό και μεγάλο αυτό πρόβλημα, χωρίς παρωπίδες και λαϊκισμούς».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Νάκος, ζήτησε την απόσυρση του ν/σ, χαρακτηρίζοντάς το ψευδεπίγραφο και υποστήριξε ότι θα αυξήσει κατακόρυφα τη λαθραία μετανάστευση και οι οικονομικές συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, έκανε λόγο για αποσπασματικές λύσεις και πρόσθεσε ότι το ν/σ αναδεικνύει χωρίς να λύνει προβλήματα.

Δριμεία κριτική κατά του ν/σ άσκησε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Άδωνης Γεωργιάδης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

«Δεν χωρούν δημοψηφίσματα σε ατομικά δικαιώματα», ήταν η απάντηση στον ΛΑΟΣ του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τσούκαλη.

 

Η συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα συνεχιστεί αύριο με τις τοποθετήσεις αρμόδιων φορέων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 18χρονος Μάριος μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ιταλία
Η περιπέτεια του Μάριου ξεκίνησε με τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο του Ρίου, πριν την επείγουσα διακομιδή του με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τον περασμένο Νοέμβριο στο Τορίνο
Ο 18χρονος Μάριος
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 18 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου
καιρός
23.000 αποβολές στα σχολεία λόγω κινητού τηλεφώνου: Το αποτύπωμα της ψηφιακής απόσπασης στις τάξεις
Η εκτεταμένη χρήση κινητών και η διάσπαση προσοχής οδηγούν σε χιλιάδες πειθαρχικά μέτρα, αποκαλύπτοντας τα όρια του σχολείου απέναντι στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα
Πηγή φωτό: iStock