Ελλάδα

Σύγχρονο “Κωσταλέξι” στην Κύπρο

Νεαρή γυναίκα ζούσε για 15 χρόνια απομονωμένη σε παράγκα στην Κύπρο

Την υπόθεση «Κωσταλέξι» στην Ελλάδα θυμίζει η περίπτωση νεαρής γυναίκας , η οποία ζούσε για 15 χρόνια απομονωμένη από την κοινωνία και σε άθλιες συνθήκες, σε παράγκα πίσω από το σπίτι των γονιών της.

Χθες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε από την Αστυνομία και λειτουργούς του Τμήματος Ευημερίας στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Συγκεκριμένα, έχει υποστεί μόλυνση και γάγγραινα στα πόδια, ως αποτέλεσμα των συνθηκών διαβίωσής της.

Σύμφωνα με μαρτυρία που προβλήθηκε από το σταθμό, οι καταγγελίες συγχωριανών της νεαρής κοπέλας πριν από πέντε χρόνια στο Τμήμα Ευημερίας, έπεσαν στο κενό. Οι λειτουργοί του τμήματος, όπως αναφέρθηκε, εγκατέλειψαν τις προσπάθειες απομάκρυνσης της κοπέλας από το παράπηγμα όπου διέμενε, όταν αντιμετώπισαν την αντίδραση των γονιών της.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε πως πρόκειται για «ένα λεπτό και σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να τύχει λεπτομερούς χειρισμού, προσοχής αλλά πάνω απ’ όλα διακριτικότητας».

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ερευνήθηκαν πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, ετοιμάστηκε σημείωμα προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και σε συνεργασία με την Αστυνομία εξασφαλίστηκε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας της συγκεκριμένης κοπέλας η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

 Διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί το κατά πόσο προκύπτουν οποιαδήποτε αδικήματα και οι ανακρίσεις βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: «Παρίστανε την νοσηλεύτρια» η γυναίκα που έκανε τις καταγγελίες μετά τον θάνατο της Μυρτούς
«Ψευδώς ανέφερε ότι οι γιατροί δεν ήταν παρόντες στο ΤΕΠ κατά την άφιξη της άτυχης 19χρονης κοπέλας με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με βάση τις μαρτυρίες της βάρδιας του νοσηλευτικού προσωπικού»
Διάδρομος νοσοκομείου
«Βοήθεια, πνίγομαι»: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας στον Κολωνό που βρέθηκε νεκρή μαζί με φίλο της μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
Ένοικοι της πολυκατοικίας περιγράφουν σκηνές πανικού, με τη γυναίκα να χτυπά την πόρτα και να καλεί σε βοήθεια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η φωτιά έγινε ορατή και από τα γύρω διαμερίσματα
Ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα στον Κολωνό