Κόσμος

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Υπό τη… σκέπη των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Από όσο γνωρίζω, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι, συμπληρώνοντας ότι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ επιστρέφει στην Ουάσινγκτον προκειμένου να ενημερώσει την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Αμερικανός απεσταλμένος θα επιστρέφει στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συντονίσει τις συνομιλίες. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ η ισραηλινή έγκριση για ανέγερση 112 νέων εβραϊκών σπιτιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δεν παραβιάζει την απόφαση του Ισραήλ για περιορισμένο πάγωμα των οικισμών αλλά αποτελεί ένα είδος πράξης που και οι δύο πλευρές θα πρέπει να την αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη όσον αφορά την έναρξη των άμεσων συνομιλιών με στόχο την ειρήνη. 

«Όταν βρίσκεσαι σε συνομιλίες για το ζήτημα αυτό, θα πρέπει να αναγνωρίζεις τα συμφέροντα και τις αντιλήψεις και της άλλης πλευράς και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές σχετικά με ενέργειες που ενδέχεται είτε να είναι δυσδιάκριτες στην περιοχή είτε να τύχουν εκμετάλλευσης από αυτούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν εμπόδια στην περαιτέρω πρόοδο», επεσήμανε ο Κρόουλι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία