Ελλάδα

Αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας

Αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την Δευτέρα.

 

Και αυτό γιατί μετά από αρκετό καιρό δίνεται στους επιβάτες ο μεγαλύτερος σταθμός μετεπιβίβασης στον σταθμός του Μετρό Νομισματοκοπείο.
 
Έτσι από σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, αρκετές αφετηρίες γραμμών μεταφέρονται στον συγκεκριμένο σταθμό του Μετρό, δημιουργούνται νέες γραμμές, ενώ άλλες γραμμές καταργούνται ή συγχωνεύονται. 
Αυτό αναμένεται να διευκολύνει καθημερινά τις μετακινήσεις περίπου 30.000 επιβατών που εξυπηρετούνται από τον σταθμό του Νομισματοκοπείου.
 
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα στο Νομισματοκοπείο θα μεταφερθούν δέκα αφετηρίες λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες βρίσκονται τώρα στους σταθμούς Εθνικής Άμυνας και Κατεχάκη.
 
Οι συγκεκριμένες γραμμές εξυπηρετούν τους κατοίκους των δήμων Αγίας Παρασκευής, Κορωπίου, Παιανίας, Βάρκιζας, Γέρακα, Αρτέμιδος, Παλλήνης και Χαλανδρίου.
 
Καταργούνται οι γραμμές 419, Γ5, 408 και δημιουργούνται νέες οι 409 Παπάγου-Στ. Εθνικής Άμυνας-Στ. Κατεχάκη και 413 Παπάγου-Σταθμός Κατεχάκη-Σταθμός Εθνική Άμυνα.
 
Επεκτάσεις και στους ποδηλατοδρόμους

Παράλληλα το πράσινο φως για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και τη δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας στους Δήμους Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου και Κηφισιάς άναψε το υπουργείο Υποδομών, εγκρίνοντας τα πρώτα κονδύλια για τις απαραίτητες μελέτες και τα αρχικά έργα.

 
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα δημιουργηθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Λαμία, την Κέρκυρα, τη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, τη Ρόδο και την Καλαμάτα, ενώ θα κατασκευαστεί πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Δήμο Κισσάμου Χανίων.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παρέμβασης ή υποβάθμισης του έργου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή...
(Φωτογραφία αρχείου
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το σπάσιμο αγάλματος του Ιησού στον Λίβανο: «Ο πόλεμος γεννά μόνο βία»
«Η άμεση καταδίκη του περιστατικού από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τονίζει ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Ελλάδος
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ελευθερία Γιακουμάκη: Αυτοκτόνησε ο πρώην σύντροφος της 43χρονης – Είχε προσαχθεί στην αστυνομία για την εξαφάνισή της και αφέθηκε ελεύθερος
Ο 43χρονος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας καραμπίνα - Ο θάνατός του φέρνει νέα τροπή στην υπόθεση
Η 43χρονη γυναίκα που εξαφανίστηκε στο Ηράκλειο
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
12