Κόσμος

Ακτή Ελεφαντοστού: Στην κυβέρνηση και η αντιπολίτευση

Την εισχώρησή της στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε η αντιπολίτευση της Ακτής Ελεφαντοστού και απηύθυνε έκκληση στους οπαδούς της να σταματήσουν τις διαδηλώσεις…

… που ξεκίνησαν μετά τη διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και της εκλογικής επιτροπής από τον πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο. «Ο RHDP και το PIT αποφάσισαν να εισέλθουν στην κυβέρνηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλφόνς Τζετζέ Μαντί, πρόεδρος του διευθυντηρίου του Συναγερμού για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη (RHDP), συνασπισμού της αντιπολίτευσης. 

«Δεν μένουν παρά μερικά μικρά ζητήματα να διευθετηθούν με τον πρωθυπουργό Γκιγιόμ Σόρο, αλλά η αρχή της εισόδου στην κυβέρνηση είναι κεκτημένη», συνέχισε. 

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και κυρίως ο πρώην πρόεδρος Ανρί Κονάν Μπεντιέ και ο πρώην πρωθυπουργός Αλασάν Ουατάρα συναντήθηκαν στο Αμπιτζάν με τον με τον Φρανσίς Βοντιέ, πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος (PIT), ενός μικρού σχηματισμού της αντιπολίτευσης. 

«Το PIT και ο RHDP καλούν τους ακτιβιστές και τους υποστηρικτές τους να παραμείνουν κινητοποιημένοι αλλά να αναστείλουν κάθε διαδήλωση, λαμβανομένων υπόψη των αποτελεσμάτων στα οποία έχουμε φθάσει», πρόσθεσε ο Μαντί, αναφερόμενος στην αποκατάσταση της εκλογικής επιτροπής. 

Λίγο νωρίτερα, έπειτα από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, στην οποία έντεκα θέσεις προβλέπεται να καταληφθούν από την αντιπολίτευση, ο Σόρο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάληξη των συνομιλιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη με το RHDP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι