Κόσμος

Έχθρα μεταξύ Αμερικανικών και Βρετανικών στρατιωτών

 

Η εχθρότητα ανάμεσα στο αμερικανικό και βρετανικό στρατιωτικό επιτελείο στο Ιράκ ήταν “βαθύτατη”.

 

Αυτό αναφέρει βρετανική μυστική έκθεση ασφαλείας που δημοσιεύεται σήμερα στη Daily Telegraph.
 
Ο επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ταξίαρχο Αντριου Στιούαρτ, χαρακτηρίζει τους Αμερικανούς ομολόγους του…ως «ομάδα Αρειανών»! 

«Η ικανότητά μας να επηρεάσουμε την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ είναι απειροελάχιστη. Η λέξη διάλογος τους είναι παντελώς άγνωστη.” λέει ο Στιούαρτ.

 
Ο συνταγματάρχης Τάνερ λέει από την πλευρά του: «Παρά τη λεγόμενη “ειδική σχέση” μας με τις ΗΠΑ, αναγνωρίζω πως δεν μας συμπεριφέρθηκαν καλύτερα από ότι στους Πορτογάλους».
 
Οι δηλώσεις προέρχονται από τις συνεντεύξεις που πήρε το υπουργείο Άμυνας από μέλη του βρετανικού επιτελείου δυνάμεων το διάστημα Μαΐου 2003-Μαΐου 2004.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ρόγκαν «καρφώνει» τον Τραμπ: Ξεκίνησε πόλεμο στο Ιράν για να θάψει τα αρχεία Επστάιν – Όπως ο Κλίντον με το σκάνδαλο Λεβίνσκι
«Τους δίνεις ένα νέο πρόβλημα να σκεφτούν» είπε ο podcaster - Αιχμές και για την ηλικία του: «Παίρνεις αποφάσεις για μωρά και παιδιά και για το μέλλον του κόσμου, ενώ σου ίσως μόνο 10 χρόνια»
Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Ρόγκαν