Ελλάδα

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη

Κρίσιμη αλά σταθερή η κατάσταση της δόκιμης αστυνομικού.

Εκτός κινδύνου οι άλλοι πέντε τραυματίες αστυνομικοί ενώ εξιτήριο θα πάρει ο πολίτης που είδε την επίθεση και έπαθε νευρικό κλονισμό.
Στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής μπήκαν όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμών των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής.
Αρκετά ίχνη εκιμάται ότι άφησαν πίσω τους οι δράστες. Εγκατέλειψαν άρον άρον τις μοτοσυκλέτες, αφού άφησαν αναμμένες τις μηχανες. 99 κάλυκες και μια σφαίρα που δεν ρίχτηκε εξετάζονται στα εργαστήρια. Ενώ και η περόνη της χειροβομβίδας που μάλλον τους έπεσε από τη βιασύνη τους ίσως έχει δαχτυλικά αποτυπώματα.
Η αστυνομία πιστεύει ότι οι τρομοκράτες προετοίμαζαν εδώ και καιρό το χτύπημα. Μετά την προκήρυξη όμως των “ληστών με τα μαύρα” και της αστυνόμευση των Εξαρχείων επίσπευσαν το χτύπημα για να το κάνουν επίκαιρο. Γι αυτό το λόγο λένε, πως έκαναν βιαστικές κινήσεις και ενδεχομένως το μοιραίο λάθος, δηλαδή να αφήσουν πίσω τους ακάλυπτα ίχνη.
Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι τώρα κάποιοι κάνουν λόγο ίσως για εμφάνιση νέας οργάνωσης. Μπόρει όμως να είναι η “Σέχτα Επαναστατών” ή ο “Επαναστατικός Αγώνας”.
Η χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει καμία ομοιότητα με τις χειροβομβίδες ρωσικής ή γιογκοσλαβικής προέλευσης που είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι δύο οργανώσεις.
Συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καταγγέλουν ότι τα κουβούκλια στις σκοπίες που είναι έξω από τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι αλεξίσφαιρα. Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο με ένα κοινό τζάμι ενώ σε πολλά τμήματα είναι σε άθλια κατάσταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 43χρονος με είχε χτυπήσει, έπινε και ήταν αδιάφορος» - Τι κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή για τη δολοφονία του στην Αγία Παρασκευή
Η οικονομολόγος σε αρχικές της καταθέσεις ανέφερε ότι ο Πολωνός καθηγητής την κακοποιούσε, όμως ο αδελφός του θύματος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη ήταν αυτή που τον κακομεταχειριζόταν
Η 43χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της στην Αγία Παρασκευή
2
Το δείπνο τρεις μέρες πριν την δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, τα χρέη των 50.000 ευρώ και οι απειλές του 35χρονου δράστη
Ο δολοφόνος στην διαδρομή Ναύπλιο - Αθήνα ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και είχε κουκουλωθεί με μια μπλε πετσέτα, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 8
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει από θαύμα, πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» λέει ο δικηγόρος του για τη φωτιά στο διαμέρισμα της Πατησίων
«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει "βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου", αυτή τη στιγμή ο Πέτρος δεν θα ήταν στη ζωή»
Πέτρος Φιλιππίδης 13