Κόσμος

Σαρκοζί και Κάρλα στο Πεκίνο!

Δεν πήγαν στην Κίνα για να αναθερμάνουν τη σχέση τους που πολλά δημοσιεύματα τη θέλουν να τελειώνει αλλά για μια επίσημη επίσκεψη.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έφθασε στην Κίνα σήμερα Τετάρτη, για μια επίσκεψη που το Παρίσι ελπίζει να τερματίσει την διμερή ένταση με το Πεκίνο που προκάλεσαν οι διαφορές των δυο πλευρών όσον αφορά το ζήτημα του Θιβέτ.
 
Ο Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί έφθασαν στην αρχαία κινεζική πρωτεύουσα Σιάν όπου θα περιηγηθούν σε μνημεία όπως το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάν και οι στρατιώτες από τερακότα, ενώ αργότερα σήμερα να μεταβούν στο Πεκίνο, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο στις πέντε το απόγευμα τοπική ώρα [12:00 ώρα Ελλάδας], μετά από μια τελετή στην λαϊκή εθνοσυνέλευση στην Τιενανμέν.
 
Την Παρασκευή ο Σαρκοζί θα επισκεφθεί τη Σαγκάη για την World Expo.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «φόρεμα Temu» της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο δείπνο των ανταποκριτών διχάζει τις ΗΠΑ
«Την λυπάμαι, ο άντρας της είναι πολύ πλούσιος και δεν της αγοράζει ένα καλό φόρεμα» γράφει κάποιος ενώ άλλος: «Τώρα σας ενοχλούν και τα οικονομικά φορέματα; Τι πρέπει τελικά να κάνουν για να σας ικανοποιήσουν;»
Viral το φόρεμα της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο Δείπνο των Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο
Σάλος με τον Μπεν Στίλερ: Η παρεξηγημένη ανάρτηση του ηθοποιού που εξόργισε το διαδίκτυο και τους MAGA
Η ανάρτηση του Στίλερ έγινε 20 λεπτά μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο δείπνο των αντακριτών του Λευκού Οίκου αλλά αφορούσε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ Νιου Γιορκ Νικς
Μπεν Στίλερ
Στη Ρωσία ο Αραγτσί: Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ιράν
Από την Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φέρουν την ευθύνη για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Πακιστάν
O Αμπάς Αραγτσί