Κόσμος

Εμπιστοσύνη Σαρκοζί στην Ελλάδα

Απολύτως αποφασισμένη να στηρίξει την Ελλάδα η Γαλλία, όπως επανέλαβε από την Κίνα ο Νικολά Σαρκοζί.

«Το σχέδιο που αποφασίστηκε από την Ελλάδα είναι απολύτως αξιόπιστο, εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση και εργαζόμαστε εντατικά ώστε όλο αυτό να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και της εφημερίδας Le Parisien στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πεκίνο.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι υπάρχει τέλεια συνεννόηση ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία όσον αφορά τους τρόπους επίλυσης της κρίσης του ελληνικού χρέους.

«Η Γαλλία είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να πατάξει την κερδοσκοπία. Το σχέδιο που καθορίστηκε από την Ευρώπη θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, δεν πρόκειται να αφήσουμε την κερδοσκοπία να δρα για να αποσταθεροποιεί την τάδε ή τη δείνα χώρα», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν