Κόσμος

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος “κερατάς” του κόσμου!

Έχει ύψος δύο μέτρα. Ζυγίζει 4,5 τόνους και τα κέρατα του έφταναν τα 1,22 μέτρα.

 

Μην πάει όμως το μυαλό σας σε άνθρωπο αλλά σε…. δεινόσαυρο.
 
Αμερικανοί παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στο Μεξικό ένα είδος δεινοσαύρου, που ήταν φυτοφάγος, ζούσε πριν από 72 εκατ. χρόνια, είχε ύψος περίπου δύο μέτρων, μήκος 6,7 μέτρων, ζύγιζε 4,5 τόνους και είχε τα μακρύτερα κέρατα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ σε δεινόσαυρο, τα οποία έφθαναν τα 1,22 μέτρα.
 
Ο δεινόσαυρος, με τη νέα επιστημονική ονομασία Coahuilaceratops magnacuerna, ο οποίος είχε δύο μεγάλα κέρατα πάνω από τα δύο μάτια του, ανακαλύφθηκε από ερευνητές με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Μαρκ Λέβεν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Οι δεινόσαυροι ζούσαν κοντά στη θάλασσα σε μια θερμή και βαλτώδη περιοχή (βρέθηκαν ίχνη απολιθωμένων θαλασσίων οργανισμών πάνω στα οστά τους) και πιθανότατα πέθαναν μαζικά λόγω ισχυρών καταιγίδων, όπως οι σημερινοί τυφώνες που πλήττουν την Κεντρική Αμερική.
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μακριά κέρατα χρησίμευαν στους δεινόσαυρους τόσο για να προσελκύουν συντρόφους, όσο και για να φοβίζουν άλλα αρσενικά και τους εχθρούς τους.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Austin Wolf: Ο αμερικανός πορνοστάρ καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων
Στόχευε κυρίως παιδιά ηλικίας 7 ετών, κανόνιζε συναντήσεις μαζί τους και ζητούσε υλικό με σεξουαλικό περιεχόμενο από εφήβους - «Δεν υπάρχει θέση για εσάς στη Νέα Υόρκη εκτός από τη φυλακή» είπε ο εισαγγελέας
Austin Wolf
Ο Τραμπ θέλει να στείλει την Εθνοφρουρά και στο Σικάγο λέει ο κυβερνήτης του Ιλινόι
Βαριά οπλισμένα μέλη της ICE κάνουν περιπολία και πολλές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στο κέντρο του Σικάγο, για να δείξει ότι οι προσπάθειες του Τραμπ να επιβάλει την τάξη έχουν αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες
Ο Ντόναλντ Τραμπ 1
Καθοριστικές στιγμές για τους ακτιβιστές που προσεγγίζουν τη Γάζα - Η στήριξη της Τουρκίας και οι ανησυχίες της Ιταλίας
Ο στολίσκος με ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να φτάσει μέσα στο επόμενο 24ωρο στην Γάζα με τον φόβο όμως κάποιας ισραηλινής επίθεσης εναντίον τους
γαζα 1