Ελλάδα

Μειώνονται κλήσεις και πρόστιμα λόγω κρίσης;

Μένουν απλήρωτες στα συρτάρια οι κλήσεις και είναι τόσο πολλές που το υπουργείο σκέφτεται ήδη τη μείωσή τους.

Ποσά όπως 700 ευρώ για παραβίαση του STOP ή για παραβίαση κόκκινου είναι δυσβάσταχτα και είναι πολλοί εκείνοι που δεν πάνε να πληρώσουν ούτε το μισό όπως προβλέπει ο νόμος εντός 10 ημερών.
Ζώνη και κράνος που έχουν πρόστιμο 350 ευρώ (μισός μισθός δηλαδή) είναι επίσης δυσβάσταχτα και μεταξύ των κλήσεων που δεν πληρώνονται από τους πολίτες.
Ακόμη και τέτοιου είδους πρόστιμα για σοβαρότατες παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο ζωές σκέφτεται το υπουργείο να μειώσει.
Μια δεύτερη σκέψη είναι να μην μειωθεί το πρόστιμο, αλλά το ποσό που θα πληρώνει ο παραβάτης αν προσέλθει εντός 10 ημερών.
Ειδικά για τις “ακίνδυνες” παραβάσεις όπως παράνομο παρκάρισμα ή παραβίαση λεωφοριολορίδας και μικρές υπερβάσεις ταχύτητας, υπάρχει η σκέψη τα πρόστιμα να μειωθούν αρκετά και να μην υπερβαίνουν τα 25 ευρώ όταν ο παραβάτης πάει να πληρώσει εντός 10ημέρου.
Αν οι “ακίνδυνες” παραβάσεις μειωθούν ίσως κάποιοι άνθρωποι βοηθηθούν, αρκεί όμως το μέτρο να μην δώσει μια ακόμη αφορμή στους γνωστούς “κουρσάρους” των δρόμων να παρκάρουν όπου θέλουν ή να περνάνε με κόκκινο πιο εύκολα απ’ ότι μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης
Ακριβότερα ασφάλιστρα για τους παραβπάτες του Κ.Ο.Κ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα με τον βομβιστή να τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της ντισκοτέκ Jacky.O
Βίντεο ντοκουμέντα εξασφάλισε το newsit.gr με τον βομβιστή στην είσοδο του καταστήματος, ενώ σε πλάνα δεύτερου βίντεο φαίνονται οι θαμώνες του μαγαζιού σε αναστάτωση, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη
Ο βομβιστής έξω από τη ντισκοτέκ Jacky.O
Νεκρός ο 33χρονος Χρυσοβαλάντης Στεργιανός που είχε εξαφανιστεί στη Νέα Πέραμο – Βρισκόταν 50 ημέρες στα αζήτητα νοσοκομείου
Εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου λίγες ημέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του στις 30 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε στα επείγοντα νοσοκομείου όπου και πέθανε, χωρίς να τον αναζητήσει κανείς
Νοσοκομείο
Συγκλονίζει ο σύζυγος της καθηγήτριας που φίμωσε μαθητή στις Σέρρες: «Η γυναίκα μου έχει ψυχολογικά προβλήματα, το περίμενα»
«Δεν καταλογίζω ευθύνη για αυτά που μου κάνει όλη μέρα, φταίει η αρρώστια της, την έχω πάει 15 φορές στον ψυχίατρο και αρνείται» τονίζει ο σύζυγος της καθηγήτριας
Η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή στις Σέρρες
33