Ελλάδα

Σύνοδος Κορυφής στη σκιά της Ισπανικής κρίσης-Υποχωρεί το ευρώ

Επισήμως οι αρχηγοί των κρατών μελών της Ε.Ε. θα συζητήσουν γιά...

την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους, την εισαγωγή ενός νέου φόρου για τις τραπεζικές συναλλαγές και την προώθηση της διαδικασίας για την “οικονομική διακυβέρνηση” στην Ευρώπη.

Αυτό που θα κυριαρχήσει όμως είναι το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης, παρά τις επίσημες διαψεύσεις του σεναρίου.

 

Ωστόσο η ανησυχία γιά την δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας ήδη εκτόξευσε σε ύψη-ρεκόρ το spread των ομολόγων (πάνω από τις 230 μονάδες βάσης) και ταυτόχρονα “βύθισε” το ευρώ.

 

Έχοντας αποτύχει να ξεπεράσει τα επίπεδο των 1,2350-55 δολαρίων δύο φορές το τελευταίο 48ωρο, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κινδυνεύει να υποχωρήσει γύρω στα 1,2175 δολάρια, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

 

Στις 10:09 η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2255 δολάρια ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 91,26 δολάρια.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα 13χρονης που δέχτηκε επίθεση στην Αγία Παρασκευή: «Έλεγαν στην κόρη μου πρέπει να γονατίσεις για να σε συγχωρήσουμε»
Οι δύο κοπέλες, την έβαλαν να γονατίσει στις τουαλέτες αφού της είχαν επιτεθεί ενώ άλλα παιδιά κρατούσαν την πόρτα κλειστή για να μην μπορεί να φύγει
βίντεο από καυγά ανήλικων σε σχολείο
Νίκος Γιαννόπουλος: Θα καταθέσω και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά, δεν θέλω να με ξαναπλησιάσει
«Είχε το θράσος να έρθει την  επόμενη μέρα να πάρει πρωινό μαζί μου γιατί ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Του είπα ότι δεν γίνεται να είμαστε στον ίδιο χώρο και τελικά έφυγα εγώ»
Νίκος Γιαννόπουλος