Ελλάδα

Σκιάθος: Η στιγμή που ο ισχυρός σεισμός ταρακουνά το νησί

Δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές έως και την Αθήνα – Πάνω από 20 μετασεισμοί μέσα σε περίπου δύο ώρες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη στιγμή της ισχυρής δόνησης που σημειώθηκε την Τρίτη (28.04.2026) στη Σκιάθο καταγράφει βίντεο, το οποίο αποτυπώνει  την ένταση του σεισμού.

Στο οπτικό υλικό, το οποίο παρουσιάζει το skiathosvoice.gr, διακρίνεται η δόνηση να γίνεται άμεσα αισθητή, με αντικείμενα να τρέμουν και να πέφτουν κάτω. Το βίντεο καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά το χτύπημα του σεισμού στη Σκιάθο, που προκάλεσε ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες.

Η δόνηση, μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα δυτικά της Σκιάθου και εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, με περισσότερες από 20 δονήσεις μέσα σε περίπου δύο ώρες, μεταξύ των οποίων σεισμοί μεγέθους 4,7, 3,3 και 3,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και παρακολουθούν την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θερινή» γρίπη σε εφήβους και νέους: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη εξηγεί γιατί καταγράφονται περιστατικά γρίπης ακόμη και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές και τι πρέπει να προσέχουν όσοι εμφανίζουν συμπτώματα.
Νοσοκομείο