Ελλάδα

Κλείνει, η πρώτη ρυπογόνα μονάδα της ΔΕΗ…

Θα  αντικατασταθούν,  οι  παλιές ρυπογόνες μονάδες  με νέες, σύγχρονης και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας...

Την Πτολεμαΐδα θα επισκεφθεί σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να θέσει εκτός λειτουργίας τη μονάδα «Πτολεμαΐδα 1».

Το κλείσιμο της πρώτης ρυπογόνου λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης με λιγνίτη πιο καθαρό και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας.

Η υπουργός, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Κώστα Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, θα έχει συναντήσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Επίσης θα επισκεφθεί σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, με στελέχη της εταιρείας αλλά και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - «Έχει ψυχικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»
Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
6
Καταδίκη 35χρονου stalker μίας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη - Είχε φτάσει στο σημείο να μετακομίσει από άλλη πόλη
Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, ζητούσε επίμονα ανταπόκριση εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο
iStock