Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Μαύρα… διαμάντια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στην πρώτη παράταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γκάνα επιβλήθηκε με 2-1 των ΗΠΑ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.

Το LIVE του αγώνα

 
Οι Γκανέζοι μπήκαν καλύτερα στο ματς. Έκλεισαν στα καρέ τους τους Αμερικανούς και πριν καλά καλά προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο 5ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να συνέλθουν και δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές με τον Φίνλεϊ και τον Άλντιντορ, όμως έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Κίνγκσον. Για να τον νικήσουν χρειάστηκε να στηθεί η μπάλα στην βούλα του πέναλτι. Ο Ντέμπσεϊ ανατράπηκε από τον Μενσά και ο Ντόνοβαν πέτυχε το τρίτο του τέρμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στέλνοντας το ματς στην παράταση.
 
Εκεί και πάλι η Γκάνα χτύπησε γρήγορα με τον Ασαμόα Γκιάν να στέλνει με έναν “κεραυνό” την μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Στη συνέχεια οι ΗΠΑ φάνηκε να ξεμένουν από ψυχικά αποθέματα και το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.
 
Η Γκάνα που είναι μοναδική εκπρόσωπος της Αφρικής που συνεχίζει στην διοργάνωση, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.
 
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε