Κόσμος

Υπό παρακολούθηση ο Γέλτσιν

Ο Πούτιν είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον Μπόρις Γέλτσιν  τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Αυτά αποκαλύπτει μεταξύ άλλων σε βιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Κασιάνοφ.

 

«Είχε σίγουρα καταλάβει ότι ζούσε σαν φυλακισμένος σε χρυσό κλουβί» στα 75α γενέθλιά του, την 1η Φεβρουαρίου 2006, εξιστορεί ο Μ.Κασιάνοφ.
Θυμάται επίσης ότι όταν ο ίδιος πήρε τον Μπ.Γέλτσιν τηλέφωνο για να του ευχηθεί,  ήταν «εξοργισμένος».

«Παραπονέθηκε: παρακολουθούν όλα τα τηλέφωνα. Μου είναι δύσκολο να βλέπω αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα», προσθέτει.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνάντησης με τον Γέλτσιν, το φθινόπωρο του 2006, ο Κασιάνοφ λέει ότι ο Ρώσος πρώην πρόεδρος «άλλαζε συνέχεια τηλέφωνο, για να μην μπορούν να τον παρακολουθούν».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλ.Πούτιν απέφυγε να απαντήσει λέγοντας «δεν πιστεύω ότι η συνέντευξη του κυρίου Κασιάνοφ προσφέρει υλικό για σχόλια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καλεί τον Πούτιν να συναντήσει τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη – «Προϋπόθεση η κατάπαυση του πυρός»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ωστόσο ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για την Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η ώρα της κρίσης για Φον ντερ Λάιεν και Pfizergate: Στο Ευρωδικαστήριο τα SMS της με τον Άλμπερτ Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Η απόφαση της Τετάρτης (14.05.2025) θα κρίνει αν η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με την άρνησή της να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν 1