Κόσμος

Η Αλ Κάιντα απειλεί τον Ομπάμα

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα απειλεί τον Μπαράκ Ομπάμα ότι θα του τσακίσουν τα κόκαλα.

    “Ελπίζω ότι οι μουτζαχεντίν του ισλαμικού έθνους θα σάς τσακίσουν τα κόκαλα, απαλλάσσοντας τον κόσμο και την ιστορία από τα εγκλήματά σας, από την τυραννία σας και από τα ψέματά σας”, λέει ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα διάρκειας 106 λεπτών που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ.
    Σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα As-Sahab δύο ημέρες μετά την όγδοη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα μπιν Λάντεν κάλεσε τον αμερικανικό λαό να πιέσει τον Λευκό Οίκο να θέσει τέρμα στους πολέμους στο Ιράν και το Αφγανιστάν, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των επιθέσεων της αλ Κάιντα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα