Κόσμος

Νέα Υόρκη: Μπήκε στο νοσοκομείο που δούλευε και άνοιξε πυρ! Νεκροί ένας γιατρός και ο πιστολέρο

Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά την επίθεση ενός άνδρα με τουφέκι εφόδου σε νοσοκομείο στο Μπρονξ χθες (30.06.2017) Παρασκευή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο.

«Ένας γιατρός είναι νεκρός και υπάρχουν πολλοί άλλοι γιατροί που δίνουν μάχη για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή μεταξύ των τραυματιών», τόνισε ο ντε Μπλέιζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Εκτίμησε ότι το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό μοιάζει να σχετίζεται «με τη δουλειά του».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο ένοπλος ήταν πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας που άνοιξε πυρ μέσα στο νοσοκομείο σκοτώθηκε. «Ο δράστης είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει με ποιον τρόπο σκοτώθηκε ο άνδρας, που διέπραξε την επίθεση περί τις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) χθες Παρασκευή.

Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πιο πριν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες, ενώ η εφημερίδα The New York Times έκανε λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση για τρεις γιατρούς που τραυματίστηκαν. Αξιωματούχοι είπαν όμως στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι τραυματίες είναι έξι, οι πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το νοσοκομείο 1.000 κλινών στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής μεγαλούπολης περικυκλώθηκε από την αστυνομία μετά το επεισόδιο.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ανέφερε ότι το επεισόδιο δεν έχει «καμιά σύνδεση» με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι την έρευνα χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD). Ο άνδρας, με ένα λευκό, ιατρικού τύπου πανωφόρι, ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου που έμοιαζε με M-16 και φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί κάποια στιγμή, ενώ όταν η αστυνομία εισέβαλε τον βρήκε να έχει αυτοκτονήσει με το όπλο του, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλέστηκε το Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο 24ωρο του Νικολά Σαρκοζί στη φυλακή: Έκανε γυμναστική και άρχισε να γράφει το βιβλίο του – Δύο φύλακες ασφαλείας σε γειτονικό κελί για την προστασία του
Ο δικηγόρος του περιέγραψε μία «δύσκολη» πρώτη μέρα για τον Σαρκοζί - «Όλοι οι κρατούμενοι κάνουν θόρυβο, φωνάζουν, χτυπούν στους τοίχους»
Νικολά Σαρκοζί
Ντόναλντ Τραμπ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανόν μου οφείλει πολλά χρήματα ως αποζημίωση
Οι δικηγόροι του ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα αξιώνουν κάπου 230 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο ως αποζημίωση για ομοσπονδιακές έρευνες σε βάρος του πριν από την εκλογή του για δεύτερη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ
Επέστρεψαν στο Ισραήλ οι σοροί του ιδρυτή του κιμπούτς Νιρ Οζ και ενός 38χρονου υπαξιωματικού
Ο Ταμίρ Αντάρ, υπαξιωματικός 38 ετών, σκοτώθηκε όταν έγινε στο νότιο Ισραήλ η έφοδος της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, ενώ ο Άριε Ζαλμάνοβιτς, 85 ετών όταν πέθανε, ήταν αγρότης, εκ των ιδρυτών του κιμπούτς Νιρ Οζ
Οι δύο νεκροί όμηροι που αναγνωρίστηκαν