Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Δήμαρχο της Κω και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και τον δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση, είχε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στις τηλεφωνικές συνομιλίες τονίστηκε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών και η ανάγκη να αποτραπεί η ”δημιουργία κλίματος υπερβολών” και δραματοποίησης, το οποίο δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην καθημερινότητα του νησιού, ιδιαίτερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε στενή επικοινωνία με το κλιμάκιο των τριών υπουργών που βρέθηκαν από τις 5.00 π.μ. της Παρασκευής στο νησί της Κω για την επιτόπια αξιολόγηση και το συντονισμό του σχεδίου αντιμετώπισης των συνεπειών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στο νησί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαπίστωσε ότι η κατάσταση, παρά την ένταση της σεισμικής δόνησης και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον κεντρικό λιμένα του νησιού, είναι υπό πλήρη έλεγχο και όπως διαβεβαιώνουν και οι σεισμολόγοι το φαινόμενο εξελίσσεται φυσιολογικά.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα του φονικού σεισμού και εύχεται ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 1
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 1
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1