Πολιτική

Φωτιές στη Ζάκυνθο: Για οργανωμένο σχέδιο κάνει λόγο ο Κοντονής

Για οργανωμένο σχέδιο ώστε να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα κάνει λόγο ο Σταύρος Κοντονής, σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ζάκυνθο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται στο νησί προκειμένου να επιβλέψει τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο νησί, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;».

Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των πυροσβεστών, λέγοντας ότι «στο νησί έχουμε καταστροφές μόνο σε αγροτικές καλλιέργειες και όχι σε σπίτια και οικισμούς, γεγονός που φανερώνει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών τα τελευταία 24ωρα στο νησί. Εάν δεν υπήρχαν τα εναέρια μέσα και η καταλυτική παρουσία του κράτους που από την πρώτη στιγμή έδωσε το “παρών”, στη Ζάκυνθο θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος χθες βρέθηκε ο ίδιος στο μέτωπο του Αγαλά και είδε από κοντά την μανία της πύρινης λαίλαπας, ανέφερε ότι «θα πραγματοποιηθεί άμεσα καταγραφή των ζημιών για να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές».
«Αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις περιουσίες των ανθρώπων, ούτε τις ανθρώπινες ζωές» δήλωσε για τους εμπρηστές της Ζακύνθου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331