Κόσμος

Λιβύη: Πτώματα 16 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στην έρημο

Δεκαέξι πτώματα που ανήκουν σε μετανάστες εντοπίστηκαν σε έρημο στη Λιβύη.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Λιβύης γνωστοποίησαν χθες ότι τα 16 πτώματα που ανήκουν σε μετανάστες ανακαλύφθηκαν στην έρημο, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Αίγυπτο.

Τα πτώματα βρέθηκαν περίπου 310 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τομπρούκ, διευκρίνισε ο Άχμεντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, της δύναμης που έχει συστήσει ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ και υποστηρίζει την κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Μισμάρι πρόσθεσε ότι οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λιβύη

Τα τελευταία χρόνια, περίπολοι και διασώστες ανακαλύπτουν πτώματα μεταναστών από την Αίγυπτο, που είτε χάθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν από διακινητές στην έρημο της ανατολικής Λιβύης.

Ορισμένοι από τους μετανάστες έψαχναν δουλειά στη Λιβύη, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το μυστικό σχέδιο Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν που αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους
Το μυστικό «ειρηνευτικό σχέδιο» ΗΠΑ – Ρωσίας, που επιβάλλει μεγάλες παραχωρήσεις στην Ουκρανία, αποκαλύπτει τη στρατηγική Τραμπ και αιφνιδιάζει τους Ευρωπαίους, γράφει η Libération
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ 5
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ 15