Κόσμος

Έτσι θα επιστρέψουν οι ABBA το 2019 στη σκηνή

Οι ΑΒΒΑ θα επιστρέψουν στη σκηνή μαζί το 2019, αλλά σε ψηφιακή μορφή. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μπένι Άντερσον μέλος του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος.

Το συγκρότημα – θρύλος διαλύθηκε το 1982 και δεν ενώθηκε ποτέ ξανά, παρά τις εκκλήσεις από τις λεγεώνες των θαυμαστών τους σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, ο Άντερσον ανακοίνωσε ότι οι ABBA ετοιμάζουν μία περιοδεία εικονικής πραγματικότητας δίνοντας ελπίδες στους λάτρεις της μουσικής τους.

«Βλέπουμε ο ένας τον άλλο κάπου – κάπου, κάναμε μερικά διαφορετικά πράγματα και τώρα έχουμε ένα project μπροστά μας» είπε στη σουηδική εφημερίδα Expressen.

Στο σόου θα χρησιμοποιηθεί παρόμοια τεχνολογία με αυτή που «επιστρατεύθηκε» κατά την εμφάνιση ολογράμματος του Αμερικανού ράπερ, Τούπακ στο Φεστιβάλ Coachella το 2012, με εικονικές αναπαραστάσεις κάθε μέλους μαζί με μια ζωντανή μπάντα.

Ο Τούπακ δολοφονήθηκε σε επίθεση, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Χρειάζεται χρόνος για να ψηφιοποιηθεί ένα πρόσωπο» ανέφερε ο Άντερσον, σύμφωνα με το NME.

«Είναι πολύ διασκεδαστικό, είναι τόσο προηγμένη τεχνολογία. Θα είναι ενδιαφέρον» τόνισε.

Η συναρπαστική εξέλιξη για τους θαυμαστές των ABBA έρχεται μετά από προηγούμενη ανακοίνωση ότι μια έκθεση αφιερωμένη στο τετραμελές συγκρότημα θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο αργότερα φέτος.

ABBA: Super Troupers

Η έκθεση φέρει εύστοχα τον τίτλο «ABBA: Super Troupers» από τη μεγάλη επιτυχία τους «Super Trouper» του 1980 και θα δώσει στους θαυμαστές την ευκαιρία να δουν αντικείμενα από τα ιδιωτικά αρχεία του συγκροτήματος για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

abba

Οι επισκέπτες τής έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε διαφορετικούς χώρους που αντιπροσωπεύουν ένα καίριο κομμάτι της ιστορίας των ABBA – όπως το δωμάτιο του Brighton Grand Hotel, όπου έμειναν κατά τη διάρκεια του θριάμβου τους στη Eurovision το 1974.

Ένας άλλος χώρος θα είναι διαμορφωμένος στο στούντιο ηχογράφησης του συγκροτήματος Polar, στη Στοκχόλμη και θα μπορούν οι επισκέπτες να δουν τα αυθεντικά μουσικά όργανα και τους χειρόγραφους στίχους των ABBA.

Περιγράφοντας την έκθεση, ο τραγουδιστής των ABBA, Μπιορν Ουλβέους δήλωσε:

«Εφόσον τα τραγούδια μας που γράφτηκαν τη δεκαετία του ’70 εξακολουθούν να ακούγονται και σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η έκθεση στο Southbank Center τα τοποθετεί στο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο δημιουργήθηκαν.

Ηχογραφήσαμε το “Mamma Mia” το 1975. Τι συνέβη στη Βρετανία και στον κόσμο τότε; Ένα είναι σίγουρο – φαίνεται απίστευτα πολύ καιρός πριν!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ: Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Για fake news κατηγόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος CNN και New York Times
Ντόναλντ Τραμπ 2
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 18