Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ – Κόντρα με “φόντο” τα πόθεν έσχες των δικαστών

Ένα νέο “επεισόδιο” στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΣτΕ έλαβε χώρα σήμερα στην Βουλή. 29 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση για «εσκεμμένη καθυστέρηση» στην έκδοση της οριστικής απόφασης για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των δικαστών.

Στο κείμενο, που υπογράφει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, τονίζεται το ΣτΕ ότι ανάλογη καθυστέρηση έχει «επιδείξει και επί άλλων μεγάλων και ευρύτερων υποθέσεων».

Οι βουλευτές αναρωτώνται «μήπως κάποιοι επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη στην εφαρμοζόμενη από την Κυβέρνηση πολιτική της διαφάνειας και της εξυγίανσης».

Υποστηρίζουν επίσης ότι η έκδοση της οριστικής απόφασης της προσφυγής που είχαν καταθέσει πέντε δικαστικές ενώσεις κατά της ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες των δικαστικών, έχει καθυστερήσει «ασυνήθιστα μεγάλου χρονικού διαστήματος, οκτώ μηνών από τότε που αυτή συζητήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017»

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα πάρει θέση επί αυτής της καθυστέρησης που “εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική Δικαιοσύνη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 27
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8