Πολιτική

Βέρνερ Χόιερ: Ο “Έλληνας” που θέλουν πολλοί να διαδεχθεί τον Σόιμπλε

Τον λένε Βέρνερ Χόιερ και είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Θεωρείται ο άνθρωπος που θα παίξει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.

Ο Βέρνερ Χόιερ παρότι ανήκει στους Φιλελεύθερους που δεν είναι και τόσο θετικοί με την Ελλάδα, είναι ο άνθρωπος που πολλοί εδώ στην Ελλάδα θα ήθελαν να διαδεχθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

[read4more]

Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, έχει ισχυρούς δεσμούς με την χώρα μας.

Ήδη δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο τον εμφανίζουν υποψήφιο για υπουργικό αξίωμα ακόμη και ως διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Οικονομικών.

Γιατί ο Βέρνερ Χόιερ

Έζησε στην Αθήνα όταν ήταν μαθητής στην περίοδο της δικτατορίας. Επισκέφθηκε πολλές φορές την Ελλάδα, έχει αρκετούς φίλους εδώ.

Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα προχώρησε από τη δικτατορία των συνταγματαρχών στη δημοκρατία, στο κράτος Δικαίου, έγινε μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης:

«Εχω προσωπική δέσμευση με την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι παρούσα στην Ελλάδα από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

πηγη: ΒΗΜΑτοδότης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
6
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 16