Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Χιού Χέφνερ: Θα ταφεί δίπλα στη Μέριλιν Μονρό – Πρώτo cover girl του Playboy [pics, vids]

Χιού Χέφνερ Μέριλιν Μονρό Playboy

Ο θάνατος του ιδρυτή και εμπνευστή του Playboy, Χιού Χέφνερ είναι ένα (ακόμη) τέλος εποχής. Θα ταφεί δίπλα στη Μέριλιν Μονρό, τη γυναίκα που το 1953 πόζαρε στο πρώτο εξώφυλλο του περιοδικού του.

Χιού Χέφνερ και Μέριλιν Μονρό. Δυο σύμβολα που πέρασαν στην αιωνιότητα. Και εκεί θα παραμείνουν μαζί.

Εκείνη, το αιώνιο σύμβολο του σεξ. Εκείνος ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα από τα πιο εμβληματικά περιοδικά. Ο Χιου Χέφνερ, ο ιδρυτής του Playboy έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Και θα ταφεί δίπλα στη Μέριλιν, το πρώτο cover girl του του περιοδικού του.

Ο Χιού Χέφνερ είχε από χρόνια αποφασίσει πως ήθελε να περάσει την αιωνιότητα δίπλα στη Μέριλιν. Και το 1992, χρόνια μετά το θάνατό της, αγόρασε τάφο δίπλα στον δικό της, στο Westwood Memorial Park. Και εκεί, σύμφωνα με το Hollywood Reporter πρόκειται να ταφεί.

Το εξώφυλλο με τη Μέριλιν Μονρό

Η Μέριλιν Μονρό ήταν το πρώτο girl του Playboy. Το περιοδικό κυκλοφόρησε το 1953 και ο Χέφνερ αγόρασε έναντι 200 δολαρίων μια γυμνή της φωτογραφία και τη δημοσίευσε. Η Μονρό, τότε, ήταν ήδη μια από τις μεγαλύτερες σταρ του κόσμου. Και η γυμνή της φωτογραφία εκτόξευσε το Playboy στο να πουλήσει 50.000 αντίτυπα μέσα σε λίγες εβδομάδες!

Πριν από σχεδόν 10 χρόνια, το πρώτο τεύχος του Playboy με τη Μέριλιν Μονρό ήταν ανάμεσα στα αναμνηστικά της σταρ που βγήκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Κρίστις.

Αντίο Χιού

Ο Χιού Χέφνερ πέθανε σε ηλικία 91 ετών, από φυσικά αίτια. Άφησε την τελευταία του πνοή στη διάσημη πλέον «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς. Μπορεί να πούλησε πριν χρόνια την έπαυλή του, αλλά ήταν πάντα το “σπίτι” του.

Το θάνατό του ανακοίνωσε το Playboy μέσα από τον λογαριασμό του περιοδικού στο twitter.

«Το είδωλο της Αμερικής και ιδρυτής του Playboy, Χιού Χέφνερ, πέθανε σήμερα. Ήταν 91 ετών» ανέφερε το μήνυμα. Συνοδευόταν από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του «Χεφ», με τη χαρακτηριστική μεταξωτή ρόμπα του.

Μαζί και το απόφθεγμά του: «η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζήσεις το όνειρο κάποιου άλλου». Η ίδρυση του Playboy το 1953 ήταν ορόσημο στη σεξουαλική απελευθέρωση πολλών.

Πέρα από τα γυμνά του και τα “κουνελάκια” του, το Playboy ήταν το πρώτο περιοδικό που δημοσίευσε μία μουσουλμάνα φορώντας το παραδοσιακό της κάλυμμα. Η φωτογράφιση εκείνη ήταν το 2016. Είχε προκαλέσει, φυσικά αντιδράσεις, τόσο διθυραμβικές, όσο κι έντονα επικριτικές.

Χιού Χέφνερ: Έργα και ημέρες

Η έπαυλη του Playboy έχει γράψει τη δική της, ξεχωριστή, ιστορία. Εκεί, φορώντας τη χαρακτηριστική κόκκινη μεταξωτή ρόμπα του, υποδεχόταν τους “υψηλούς” καλεσμένους του.

Τα πάρτι του Playboy έγιναν σύμβολο της υπερβολής. Κόσμος πολύς, διασημότητες και αστέρες του Χόλιγουντ και οι ημίγυμνες σερβιτόρες. Τα “κουνελάκια”.

Ο Χέφνερ, εκτός από τα… επιτεύγματα του περιοδικού του, δεν άργησε να γίνει γνωστός και για κάτι ακόμα: τα οργιαστικά του πάρτι. Ήταν πάντα περιστοιχιζόμενος από πολυάριθμα νεαρά κορίτσια.

Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να διασκεδάζει στις ντισκοτέκ, ούτε απαρνήθηκε την ερωτική του ζωή χάρις στο Viagra. Δεν σταμάτησε, ποτέ, επίσης, να διαφημίζει το μικρό γαλάζιο χαπάκι…

Ο Χιού Χέφνερ έζησε τη ζωή του όπως ήθελε. Με πάρτι και σεξ, με γυμνόστηθα κορίτσια πάντα στο πλευρό του. Παντρεύτηκε τρεις φορές. Και πολλά από τα «κουνελάκια» πέρασαν από το κρεββάτι του.

«Ο πατέρας μου έζησε μία εξαιρετική ζωή, ως πρωτοπόρος των μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας και ως εκπρόσωπος ορισμένων από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής μας, κυρίως ως υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, της σεξουαλικότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων», ανακοίνωσε ο γιός του Κούπερ Χέφνερ, καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy Enterprises, της μητρικής εταιρείας του περιοδικού.

Αν και είχε εγκαταλείψει τη δουλειά εδώ και πολλά χρόνια, ο Χέφνερ συνέχιζε επί χρόνια να συμμετέχει στις αποφάσεις για τη λειτουργία του Playboy. Είχε τον πρώτο και τον… τελευταίο λόγο για την επιλογή του εξωφύλλου.

Σε συνέντευξή του το 2003 στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Χέφνερ δήλωσε πως εύχεται «να παραμείνει στην μνήμη των ανθρώπων ως κάποιος που είχε θετικό αντίκτυπο στην αλλαγή των σεξουαλικών αξιών της εποχής μας». «Και πιστεύω πως υπ’ αυτήν την έννοια το έχω επιτύχει», πρόσθετε.

https://www.youtube.com/watch?v=kduzmOWOvYo

Η “αλλαγή” που δεν… βγήκε

Έναν χρόνο μετά την προσωρινή αποστροφή του από το γυμνό, που το είχε κρίνει «ξεπερασμένο», το Playboy επέστρεψε στην αρχική του συνταγή τον Φεβρουάριο του 2017. Το είχε αποφασίσει ο γιός του, που δεν συμμεριζόταν την κρίση του πατέρα του.

Το φύλλο του Ιανουαρίου/ Φεβρουαρίου 2016, με την Πάμελα Άντερσον στο εξώφυλλο είχε ανακοινωθεί τότε ως το τελευταίο με γυμνές φωτογραφίες στις σελίδες του.

Με πληροφορίες από ladbible.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις