Κόσμος

Κάτι τρέχει στον Λευκό Οίκο: Έρευνα για τα ιδιωτικά e-mail

Όταν το έκανε η Χίλαρι Κλίντον ως υπουργός Εξωτερικών, ο Τραμπ απειλούσε να την κλείσει φυλακή. Τώρα που και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά e-mail τους, ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η σκάνδαλο ξέσπασε πριν από μερικές μέρες. Ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ χρησιμοποιούσε το προσωπικό του e-mail για να χειρίζεται κρατικές υποθέσεις.

Οι αποκαλύψεις

Την αποκάλυψη έκανε το Politico. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Κούσνερ (όχι μόνο γαμπρός αλλά και σύμβουλος του Τραμπ) κι άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι έκαναν… ότι και η Χίλαρι Κλίντον.

Χρησιμοποιούσαν συστηματικά τους ιδιωτικούς τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χειρίζονται κρατικές υποθέσεις.

Εσωτερική έρευνα

Τα όσα ήρθαν στο φως, έφεραν (για άλλη μια φορά) σε δύσκολη θέση τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Politico, αποφασίστηκε να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τη χρήση των προσωπικών e-mail που χρησιμοποιούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Επικαλούμενο τέσσερις κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε, το περιοδικό διευκρίνισε ότι η έρευνα άρχισε αυτή την εβδομάδα.

Μια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε τη Δευτέρα από τον Λευκό Οίκο περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 16