Κόσμος

“Χαμός” από τις νέες δηλώσεις Κιμ Γιονγκ Ουν – “Τα πυρηνικά είναι εγγύηση για την ασφάλειά μας”

Για άλλη μια φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπεραμύνθηκε του πυρηνικού εξοπλιστικού προγράμματός του. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε πως αυτό είναι και που εγγυάται την ασφάλεια της χώρας απέναντι στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η δήλωση αυτή του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε λίγες ώρες μετά από αυτή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που υποστήριξε ότι «ένα μόνο πράγμα θα δουλέψει» στην επίλυση του προβλήματος με την διεθνώς απομονωμένη χώρα.

ΗΠΑ: Μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα με τη Βόρεια Κορέα

Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος δεν ξεκαθάρισε σε τι ακριβώς αναφέρθηκε, ενώ τα σχόλιά του φαίνεται πως υπονοούν ότι σκέφτεται τη χρήση στρατιωτικών μέσων.

Έδωσε προαγωγή στην αδερφή του

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Κιμ Γιονγκ Ουν, προήγαγε την αδελφή του, Κιμ Γιο-Γιονγκ στο ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων της χώρας.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η 28χρονη αντικατέστησε τον θείο του Κιμ Γιονγ-ουν, Κιμ Κιονγκ Χέε, .

«Δείχνει ότι το χαρτοφυλάκιό της και η δύναμή της είναι πολύ πιο ουσιαστική από ό,τι πιστευόταν έως τώρα. Παγιώνεται περαιτέρω η εξουσία της οικογένειας Κιμ», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Μάικλ Μέιντε, ειδικός επί των ζητημάτων της Βόρειας Κορέας στο «38 North» του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Απορρίπτουμε μονομερείς ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που επιδιώκουν να αποκλείσουν την Τουρκία»
«Η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλλει στον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» τόνιζε ο Τούρκος πρόεδρος
Recep Tayyip Erdogan
Τραμπ σε Ιράν: Ευχαριστούμε που ανοίξατε τα Στενά του Ορμούζ αλλά για εσάς παραμένει ο ναυτικός αποκλεισμός
Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκεχειρία στο Λίβανο ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Μαγιάρ: «Ας σταματήσουμε τη μαζική καταστροφή εγγράφων που αποδεικνύουν την ευθύνη της κυβέρνησης Όρμπαν»
«Οποιοσδήποτε συμμετέχει, θα αντιμετωπίσει την αυστηρότητα του νόμου όταν θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση», προειδοποίησε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
FILE PHOTO: Peter Magyar, leader of the opposition Tisza party, waves a Hungarian flag at a rally near the venue of ruling Fidesz party closed doors meeting where Prime Minister Viktor Orban discusses campaign issues with party officials in Kotcse, Hungary September 7, 2025. REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo