Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

“Χαμός” από τις νέες δηλώσεις Κιμ Γιονγκ Ουν – “Τα πυρηνικά είναι εγγύηση για την ασφάλειά μας”

Κιμ Γιονγκ Ουν

Για άλλη μια φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπεραμύνθηκε του πυρηνικού εξοπλιστικού προγράμματός του. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε πως αυτό είναι και που εγγυάται την ασφάλεια της χώρας απέναντι στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η δήλωση αυτή του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε λίγες ώρες μετά από αυτή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που υποστήριξε ότι «ένα μόνο πράγμα θα δουλέψει» στην επίλυση του προβλήματος με την διεθνώς απομονωμένη χώρα.

ΗΠΑ: Μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα με τη Βόρεια Κορέα

Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος δεν ξεκαθάρισε σε τι ακριβώς αναφέρθηκε, ενώ τα σχόλιά του φαίνεται πως υπονοούν ότι σκέφτεται τη χρήση στρατιωτικών μέσων.

Έδωσε προαγωγή στην αδερφή του

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Κιμ Γιονγκ Ουν, προήγαγε την αδελφή του, Κιμ Γιο-Γιονγκ στο ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων της χώρας.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η 28χρονη αντικατέστησε τον θείο του Κιμ Γιονγ-ουν, Κιμ Κιονγκ Χέε, .

«Δείχνει ότι το χαρτοφυλάκιό της και η δύναμή της είναι πολύ πιο ουσιαστική από ό,τι πιστευόταν έως τώρα. Παγιώνεται περαιτέρω η εξουσία της οικογένειας Κιμ», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Μάικλ Μέιντε, ειδικός επί των ζητημάτων της Βόρειας Κορέας στο «38 North» του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις