Ελλάδα

Τα πάνω κάτω για ΙΧ και ταξί – Τέλος η ασφάλιση χωρίς ΚΤΕΟ

Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος το μέτρο που σκέφτεται να φέρει το υπουργείο και το οποίο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ν. Μαυραγάνης στη Βουλή θα προβλέπει την απαγόρευση ασφάλισης σε Ι.Χ. Αυτοκίνητα και ταξί τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Το μέτρο που αφορά στα ΙΧ και τα ταξί προαναγγέλθηκε από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη. Ο Νίκος Μαυραγάνης τόνισε ότι ο παλαιός στόλος των ταξί θα πρέπει να αντικατασταθεί, ωστόσο επεσήμανε ότι η σύνδεση της επιθεώρησης από ΚΤΕΟ με την ασφάλιση θα παίξει σημαντικό ρόλο για την προστασία του περιβάλλοντος.

AYTOKINHTO

Όπως επεσήμανε ο κ. Λυκούδης, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος ηλικίας της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μέχρι 1950 κυβικά, είναι τα 10 χρόνια, στην Ελλάδα είναι τα 15 χρόνια και για τα μεγαλύτερα τα 17 χρόνια.

«Μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που έχουμε, πρέπει να δούμε και το περιβαλλοντικό πρόβλημα αλλά και την επιβίωση των ταξί και να εξετάσουμε αν μπορούμε να βάλουμε κανόνες ασφαλείας τουλάχιστο μέχρι το 2020 που ισχύει η αναστολή της υποχρέωσης για απόσυρση. Ιδέα μας είναι αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στα ΚΤΕΟ όπως και να απαγορευθεί και να μην μπορεί να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο, αν δεν περάσει πρώτα από αυτό. Πρέπει μέχρι το 2020 να είμαστε ανεκτικοί, αλλά ταυτόχρονα και αυστηροί για τα κλιμάκια των ΚΤΕΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

«Προφανώς και συμπάσχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης με τα ταξί αλλά πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία και να ρυθμίσουμε και το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Λυκούδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες ντοκουμέντα από την επίθεση του 89χρονου στον ΕΦΚΑ – Οι κινήσεις του «πιστολέρο» και τα αίματα στα γραφεία
Στις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr, αποτυπώνονται τα όσα συνέβησαν στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό πριν και μετά την επίθεση του υπερήλικα με την καραμπίνα
Επίθεση 89χρονου
Τα 4 βίντεο ντοκουμέντα από την ματωμένη διαδρομή του 89χρονου πιστολέρο σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο
Για σχεδόν επτά ώρες ο ηλικιωμένος άνδρας σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό στο κέντρο της Αθήνας και τελικά συνελήφθη στην Πάτρα από όπου σχεδίαζε να ταξιδέψει με πλοίο στην Ιταλία
Ο 89χρονος που σκόρπισε τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας
6