Κόσμος

Δίδυμοι σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ στη Νότια Κορέα

Δύο σεισμοί μεγέθους 5,5 και 5,4 Ρίχτερ έπληξαν τη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Κορέας.

Οι σεισμοί σημειώθηκαν περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια του λιμανιού Pohang, στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν περίπου 35 χιλιόμετρα από πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί ζημιές.

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ, περίπου 270 χιλιόμετρα μακριά από το Pohang. Οι κάτοικοι του Pohang κλήθηκαν να εκκενώσουν τα κτίρια. Σημειώθηκε ένας ακόμα μετασεισμός 3,6 Ρίχτερ λίγο αργότερα.

Δίδυμοι σεισμοί στο Pohang

Ο αρχικός σεισμός καταγράφηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Το Pohang απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό Wolseong που διαθέτει έξι επιχειρησιακούς αντιδραστήρες.

Σύμφωνα με τον κρατικό πυρηνικό φορέα Korea Hydro & Nuclear Power, κανένας από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη νοτιοανατολική ακτή δεν επηρεάστηκε από τους σεισμούς.

Πηγή: RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ