Πολιτική

Κεντροαριστερά: Ακυρώθηκαν οι εκλογές στο Τρίκερι Μαγνησίας

"Βόμβα" λίγα 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά. Ακυρώνεται η διαδικασία της περασμένης Κυριακής (12.11.2017) στο Τρίκερι της Μαγνησίας, όπου είχε επικρατήσει η Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης διεκδικούν στην Κυριακή (19.11.2017) την ηγεσία του νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά. Αλλά φαίνεται ότι στη μάχη του β’ γύρου θα μπουν χωρίς τις ψήφους στο Τρίκερι της Μαγνησίας.

Και αυτό γιατί η επιτροπή Αλιβιζάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ τις οποίες και επιβεβαιώνει, αποφάσισε να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία.

Τα μισόλογα και η ένσταση Ανδρουλάκη

Η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές. Δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα. Μάλιστα, εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά!

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας!

Ποιοι ψήφισαν

Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής. Έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
6
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 15