Κόσμος

Ζιμπάμπουε: Το κυβερνών κόμμα ζητά την παραίτηση του Μουγκάμπε και της συζύγου του

Το κυβερνών κόμμα ZANU-PF της Ζιμπάμπουε ζήτησε απόψε την παραίτηση του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε, γράφει η κρατική εφημερίδα "The Herald", άλλη μια ένδειξη ότι η εξουσία του γηραιού ηγέτη κατέρρευσε μετά την επέμβαση του στρατού, στα μέσα της εβδομάδας.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι επικεφαλής του κόμματος στις 10 επαρχίες της χώρας συναντήθηκαν σήμερα και ζήτησαν επίσης να παραιτηθεί από το ZANU-PF και η πρώτη κυρία, η σύζυγος του Μουγκάμπε, Γκρέις που προαλειφόταν για διάδοχός του στην προεδρία. Σύμφωνα με αξιωματούχους που εμφανίστηκαν στη δημόσια τηλεόραση, οι οκτώ από τις δέκα τοπικές οργανώσεις του κόμματος απαιτήσαν την παραίτηση του Μουγκάμπε και οι περισσότερες από αυτές ομόφωνα.

Νωρίτερα σήμερα, μια πηγή προσκείμενη στο κόμμα είχε δηλώσει ότι αν ο Μουγκάμπε αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε “θα φροντίσουμε να αποπεμφθεί την Κυριακή” και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Την παραίτηση του 93χρονου Μουγκάμπε έχουν ζητήσει παλαιοί συμπολεμιστές του και η αντιπολίτευση. Οι συμπολεμιστές του έχουν μάλιστα καλέσει τους κατοίκους της χώρας να διαδηλώσουν αύριο στη Χαράρε για να απαιτήσουν την αποχώρησή του από την εξουσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να «αρπάξει» τη Γροιλανδία με 4 απλά βήματα - Ανάλυση Politico
Η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν αποτελεί πλέον απλώς μια αμφιλεγόμενη ιδέα, αλλά αποτελεί ένα πολυεπίπεδο σχέδιο με σαφή στάδια, που θυμίζει σε ανησυχητικό βαθμό τη ρωσική επεκτατική στρατηγική
Δανική σημαία κυματίζει δίπλα στο άγαλμα του Χανς Έγκεντε στο Νουούκ της Γροιλανδίας 9
Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: «Η Βενεζουέλα “παραδίδει” 50 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο στις ΗΠΑ»
Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε περίπου κατά 1 δολάριο ανά βαρέλι, ή λίγο κάτω από 2%, στα 56 δολάρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στο Truth Social
Ντόναλντ Τραμπ
Τα σχέδια του Τραμπ για να κατακτήσει τη Γροιλανδία: Ο αμερικανικός στρατός είναι «πάντα μία επιλογή»
«Η απόκτηση της Γροιλανδίας είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή των αντιπάλων μας στην περιοχή της Αρκτικής», λέει ο Λευκός Οίκος - Από το 1867 και την πρώτη απόπειρα των ΗΠΑ, έως το 2026
Στρατιωτικές δυνάμεις της Δανίας στη διάρκεια άσκησης στο Κανγκερλουσουάκ της Γροιλανδίας 30