Κόσμος

Σοκ στην Δανία! 17χρονη ήθελε να ανατινάξει δυο σχολεία για… χάρη του Ισλαμικού Κράτους

Σε φυλάκιση 8 ετών καταδικάστηκε μια 17χρονη κοπέλα, που ήθελε να πολεμήσει για το "Ισλαμικό Κράτος". Η υπόθεση αυτή έχει σοκάρει ολόκληρη την Δανία, καθώς η κοπέλα σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο σχολεία, το ένα εξ αυτών εβραϊκό.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι το κορίτσι, το οποίο ήταν 15 ετών εκείνη την εποχή, είναι ένοχο στις κατηγορίες, επικυρώνοντας την απόφαση που είχε εκδοθεί πρωτόδικα.

Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε καταδικάσει την κατηγορούμενη σε κάθειρξη έξι ετών. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε επ’ αόριστον προληπτική κάθειρξη.

Η έφηβη είχε συλληφθεί στο σπίτι της πέρυσι τον Ιανουάριο και είχε κατηγορηθεί από τις αρχές ότι σχεδίαζε να διαπράξει επιθέσεις αφού είχε αποκτήσει χημικές ουσίες με στόχο την κατασκευή βομβών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Η νοσταλγική σοβιετική πινελιά στο φούτερ «ΕΣΣΔ» του Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε με φούτερ που έφερε τα γράμματα «CCCP», σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης, προκαλώντας σχόλια για τη σοβιετική νοσταλγία του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ανάλυση του Politico
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, στην αλάσκα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν 1