Πολιτική

Μαξίμου σε Μητσοτάκη για τα Σκόπια: Καιρός να σοβαρευτείς

Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να παραιτηθούν αν δεν μπορούν να βρουν κοινή γραμμή για τα Σκόπια προκάλεσε νέα κόντρα. Το Μαξίμου δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα δεδηλωμένης για τα Σκόπια. Και τόνισε πως αν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι δεν τα βρίσκουν στο θέμα της ονομασίας, πρέπει να παραιτηθούν. Η απάντηση του Μαξίμου ήταν σε υψηλούς τόνους.

«Σοβαρέψου και πάρε θέση»

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν έχει πρόταση για το θέμα της ονομασίας, να την πει.

«Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.

Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση από τη ΝΔ: Είστε κυβέρνηση, όχι αντιπολίτευση

Στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε εκείνο της Νέας Δημοκρατίας. Με σαφώς ειρωνικό τόνο, η ΝΔ… “θυμίζει” στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο πως είναι κυβέρνηση κι όχι αντιπολίτευση. Και πως εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “υποθέτει” επίσης ότι ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος δεν… επικοινωνούν μεταξύ τους και τους ζητά ξανά κοινή πρόταση για την ΠΓΔΜ.

Όλη η ανακοίνωση

«Θυμίζουμε στους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στην Κυβέρνηση και όχι στην Αντιπολίτευση.

Και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Διότι όσο βρίσκονται ακόμη στην Κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Οι ΑΝΕΛ: Ο Καμμένος έχει θέση – Ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τη Ντόρα;

Θέση στο θέμα πήραν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σε ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου, Μανταλένας Παπαδοπούλου, τονίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για την ονομασία των Σκοπίων. Και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εκείνος δεν έχει το θάρρος της γνώμης του.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την έχει διατυπώσει ευθέως και δημόσια. Το δυστύχημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει το θάρρος της άποψής του και κρύβεται πίσω από τις θέσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία υπονόμευσε τον κ. Καραμανλή για το βέτο στα Σκόπια στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τη θέση της κ. Μπακογιάννη για τα Σκόπια».

Ζήτημα δεδηλωμένης

Πριν από μερικές μέρες, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ονομασία για τα Σκόπια που να έχει μέσα τον όρο Μακεδονία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά συγκεκριμένη πρόταση από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

«Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν»

«Δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους», λέει.

Έτσι, ουσιαστικά, βάζει «πάγο» στο ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν», λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 8
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 21
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32