Κόσμος

ΗΠΑ: Κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον ρωσικό… δάκτυλο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, έδωσε κατάθεση την περασμένη εβδομάδα στην ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά μια πιθανή αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου. Είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ στις ΗΠΑ, καταθέτει στο πλαίσιο αυτής της έρευνας. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα New York Times.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να διευκρινίσει πόση ώρα κράτησε η κατάθεση του Σέσιονς στο γραφείο του Μιούλερ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα αυτήν τον περασμένο Μάρτιο, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε αποκαλύψει τις συναντήσεις που είχε το 2016 με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κισλιάκ, πριν αναλάβει ο Τραμπ τα προεδρικά καθήκοντά του.

ΗΠΑ: Άγνωστο τι ρώτησαν τον Σέσιονς

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής τι είδους ερωτήσεις τέθηκαν στον Σέσιονς. Η υποτιθέμενη ανάμιξή του στην απόλυση, από τον πρόεδρο Τραμπ, του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον Μάιο του 2017, είναι ένα από τα θέματα που πιθανόν να ενδιαφέρουν την ομάδα του Μιούλερ.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στις ΗΠΑ δεν αμφιβάλουν για την ανάμιξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές, κυρίως μέσω κυβερνοπειρατείας και διάδοσης ψευδών πληροφοριών. Οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη, τόσο από την ομάδα του Μιούλερ όσο και από τις Επιτροπές του Κογκρέσου για το θέμα αυτό δεν έχουν μέχρι τώρα αποδείξει ότι υπήρξε κάποια σκόπιμη συνεργασία του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «προφητική» πρόβλεψη της Καρολάιν Λέβιτ στο δείπνο των ανταποκριτών - «Θα πέσουν πυροβολισμοί»
«Θα είναι αστεία, θα είναι διασκεδαστική, θα υπάρξουν μερικοί πυροβολισμοί που θα πέσουν απόψε στο δωμάτιο» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου λίγη ώρα πριν την επίθεση
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ λίγη ώρα πριν τους πυροβολισμούς
Οι αντιδράσεις των ξένων ηγετών για τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - «Πλήρης υποστήριξη» στον Τραμπ
«Κάθε επίθεση εναντίον των δημοκρατικών θεσμών ή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου πρέπει να καταδικάζεται με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα», δήλωσε ο Στάρμερ
τραμπ