Κόσμος

Times: Η κυβέρνηση της Μέι δεσμεύεται να πατάξει τους διεφθαρμένους ολιγάρχες

Η Βρετανία θα χρησιμοποιήσει νέες εξουσίες για να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία εγκληματιών από άλλες χώρες που βρίσκονται στο έδαφός της και διεφθαρμένων πολιτικών, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Times επικαλούμενη τον υπουργό Ασφαλείας.

Πρόσωπα από την Ρωσία, την Κίνα και την Μέση Ανατολή έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια στο Λονδίνο έχοντας αγοράσει από πολυτελείς κατοικίες έως και ολόκληρες εταιρείες αλλά η προέλευση των χρημάτων αυτών έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από ακτιβιστές υπέρ της διαφάνειας.

Είναι άγνωστο το ύψος των χρημάτων που “ξεπλένεται” μέσω της Βρετανίας, αλλά η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος υποστηρίζει ότι οι εκτιμήσεις για 36 με 90 δισεκατομμύρια στερλίνες είναι “υπερβολικά αισιόδοξες”.

Ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Γουάλας δήλωσε στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τις εξουσίες της σχετικά με τις ανεξήγητα υψηλές περιουσίες, που θα ξεπερνούν τις 50.000 στερλίνες, για να παγώσει λογαριασμούς ή να κατασχέσει ακίνητα.

Τον περασμένο χρόνο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν έρευνα για ένα τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος που ξεκινούσε από την Ρωσία και την Μολδαβία και στο οποίο εμπλέκονταν offshore εταιρείες, οι οποίες είχαν έδρα στη Βρετανία το διάστημα 2011-2014.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 15