Πολιτική

Γεννηματά για Novartis: Η κυβέρνηση στήνει νέο “βρώμικο “89”

Με σκληρή γλώσσα και σε υψηλούς τόνους, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» και «αποστολή κουκουλοφόρων εναντίον της πολιτικής».

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι πράγματι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να ελεγχθούν και να αποκαλυφθούν τεκμηριωμένα τα πάντα. «Δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που συγκρούστηκαν με τις φαρμακευτικές εταιρείες με όσους εκτόξευσαν στα ύψη τις φαρμακευτικές δαπάνες» ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλους τους σχετικούς νόμους.

“Νέο βρώμικο ’89”

«Θα υπερασπιστούμε τα στελέχη μας αλλά, από εκεί και πέρα, επειδή σκάνδαλο υπάρχει, όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Όχι όμως με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στην πολιτική για πολιτικές σκοπιμότητες» σημείωσε. «Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρόκειται για προσπάθεια ενός νέου “βρώμικου 89″» επισήμανε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και επικέντρωσε τα πυρά της στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να επιτεθεί στη Δημοκρατία.

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βολυή, υπογράμμισε ότι δεν αποκλείει τίποτα, αλλά θα αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η θέση του Πολιτικού Συμβουλίου για σύνθετη ονομασία έναντι όλων με νομικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό είναι το κοινό πλαίσιο όλων. Όπως εξήγησε, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ συνολικής λύσης, την οποία δεν προσφέρουν οι προτάσεις Νίμιτς που ενισχύουν την τμηματική αντιμετώπιση του θέματος γι’ αυτό και θα πρέπει να απορριφθεί. Επίσης, ζήτησε πάλι να συγκαλέσει ο κ. Τσίπρας Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να διαμορφωθεί κοινή θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκαν από ορισμένους βουλευτές ενστάσεις για τις δηλώσεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τη στήριξη συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Ωστόσο, η επικεφαλής του Κινήματος κατέστησε σαφές ότι ο καθένας έχει την ιστορική διαδρομή του και είναι φυσιολογικό να εκφράζονται οι απόψεις του, αφού, άλλωστε, ο φορέας είναι πολιτικομματικός και όχι ενιαίο κόμμα.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τις πλατείες της οργής για να κερδίσει την εξουσία, αλλά με τις πλατείες που δημιουργούνται όσο διαπραγματεύεται μυστικά, κερδισμένη είναι μόνο η ακροδεξιά. Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λάθος, και αντίθετα με τη πολιτική του Κων/νου Μητσοτάκη, να πιστεύει ότι θα εισπράξει αυτό το κλίμα. «Συνολικά, από την πολιτική του κερδίζουν τα αντισυστημικά κόμματα που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την πολιτική» ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με φόντο την απεργία πείνας Ρούτσι: «Παραμένει αρπακτικό του ανθρώπινου πόνου», «γελοίο πρόσωπο»
Αφορμή της διαμάχης η υπόθεση του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, ο οποίος ζητά την εκταφή του γιου του που σκοτώθηκε στα Τέμπη, αλλά και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής
6
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα σε ερώτηση Έλληνα φοιτητή στη Σορβόννη - «Πρέπει να αφουγκραστώ το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία»
«Όσο για το πώς μπορεί να επέλθει πολιτική αλλαγή αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μέσα από την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είτε από ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος»
Ο Αλέξης Τσίπρας 133
«Δημιουργείται σωματείο γυναικών που υπέστησαν bullying από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου» - Τι αποκαλύπτει πρώην υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας
«Το πρωί αγκαλιάζει χαροκαμένες μάνες για τις κάμερες και το βράδυ χορεύει στα γλέντια με τα ίδια ρούχα. Φοράει μάσκα. Είναι συστημική», ανέφερε η Όλγα Δάλλα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 10
Άδωνις Γεωργιάδης κατά γιατρών Πάνου Ρούτσι: Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν παιχνίδια
«Έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα, εξέδωσαν ανακοίνωση εκπροσωπόντας το ΕΣΥ, ενώ δεν το εκπροσωπούν», ανέφερε ο Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην διημερίδα του υπουργείου
43