Κόσμος

Μισέλ Μάγιερς: Αυτή είναι η γυναίκα που κοιμήθηκε Αμερικανίδα και ξύπνησε… Αγγλίδα! [pics, vid]

Το όνομά της είναι Μισέλ Μάγιερς. Είναι από την Αριζόνα. Βέρα Αμερικάνα, που δεν έχει φύγει ποτέ από τις ΗΠΑ. Κι όμως, μιλάει με… άψογη βρετανική προφορά. Όχι γιατί το θέλει, όμως.

Η Μισέλ Μάγιερς είναι η γυναίκα που κοιμήθηκε Αμερικανίδα και ξύπνησε… Αγγλίδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η 45χρονη από την Αριζόνα ξυπνάει με άλλη προφορά. Της είχε συμβεί και στο παρελθόν να κοιμηθεί με πονοκέφαλο και να ξυπνήσει μιλώντας με αυστραλιανή ή ιρλανδική προφορά.

Τις προηγούμενες φορές, η διαφορετική προφορά είχε υποχωρήσει σε δυο εβδομάδες. Την τελευταία φορά, όμως, δεν έγινε το ίδιο. Αυτή τη φορά έχει κρατήσει δυο χρόνια! Το περιστατικό συνέβη το 2015, αλλά έγινε τώρα γνωστό, ενώ η βρετανική προφορά της παραμένει μέχρι σήμερα.

Η Μάγιερς έχει διαγνωστεί με το Σύνδρομο Ξένης Προφοράς. Και όπως λέει, δεν θυμάται πόσες φορές έχει μπει και βγει από το νοσοκομείο.

myers

Η 45χρονη γυναίκα είναι μητέρα επτά παιδιών. Εκείνα την κάνουν να ξεχνιέται και τη στηρίζουν. Η Μάγιερς υποφέρει επίσης από το σύνδρομο Ehlers-Danlos, το οποίο κάνει το δέρμα να μελανιάζει εύκολα και χαλαρώνει τις κλειδώσεις.

 Τι είναι το σύνδρομο από το οποίο πάσχει η Μισέλ Μάγιερς

Το λεγόμενο «σύνδρομο ξένης προφοράς», μια διαταραχή στην οποία ένας άνθρωπος ξαφνικά αποκτά ξενική προφορά. Το σύνδρομο, που είναι σπάνιο (μόνο 60 περίπου περιστατικά αναφέρθηκαν επισήμως τον 20ό αιώνα) συνήθως συμβαίνει μετά από εγκεφαλικό ή τραύμα στο κεφάλι.

myers
Φωτογραφία Facebook
Φωτογραφία Facebook
Φωτογραφία Facebook

Για την Μάγιερς, πάντως, δεν είναι ούτε εύκολο ούτε… αστείο αυτό που της συμβαίνει. «Είμαι λυπημένη. Νιώθω σαν ένα άλλο άτομο», είπε στο ABC Arizona. Και πρόσθεσε: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ψυχολογικό. Άλλοι ότι είναι φυσιολογικό. Ανθρώπους σαν εμένα, δεν μας νοιάζει τι είναι. Θέλουμε απλά να μας πάρουν σοβαρά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Independent και chicagotribune.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost