Κόσμος

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο Μεξικό! Απίστευτο περιστατικό με συντριβή ελικοπτέρου

- Ένας ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε την Πολιτεία Οαχάκα - Μικρές ζημιές σε κτίρια, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την σεισμική δόνηση - Λίγο μετά τον σεισμό, συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών και τον κυβερνήτη της Οαχάκα - Επέζησαν και οι δύο, ωστόσο τραγικό θάνατο βρήκαν από την συντριβή του ελικοπτέρου δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος - Δείτε βίντεο από το σημείο - Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, 366 άνθρωποι πέθαναν στον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Ένας σεισμός 7,5 βαθμών έπληξε την Παρασκευή, 16.02.2018 το Μεξικό. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι προκλήθηκαν ζηµίες ήσσονος σηµασίας σε κτίρια στην νότια Πολιτεία Οαχάκα. Επίσης πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Λίγο αργότερα ο σεισμός επανεκτιμήθηκε στα 7,2 Ρίχτερ.

Ο νέος σεισμός στο Μεξικό και η ανησυχία

Το επίκεντρο της σεισμικής εντοπίστηκε περίπου 145 χλμ από το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα. Είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλφόνσο Ναβαρέτε, δήλωσε πως προκλήθηκαν κάποιες επιφανειακές ζημιές σε κτίρια στην Οαχάκα. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Αλεχάνδρο Μούρα, σημείωσε πως περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Λίγο αργότερα, οι δυο τους έμελλε να πρωταγωνιστήσουν σε μια ανθρώπινη τραγωδία…

Στην Πόλη του Μεξικού κτίρια σείστηκαν και οι σειρήνες ηχήσαν, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στο νότο.

Τον Σεπτέμβριο, ο σφοδρότερος σεισμός των τελευταίων δεκαετιών που έχει σημειωθεί στη χώρα, στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 366 ανθρώπους. Στην πλειονότητά τους μάλιστα στην μεξικανική πρωτεύουσα. Χιλιάδες έμειναν άστεγοι και δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν.

Δείτε φωτογραφίες

mexico ape mexico ape mexico ape mexico ape mexico ape

Συντριβή ελικοπτέρου!

Κι αν η τύχη βοήθησε στο να μην υπάρχουν θύματα από τον σεισμό, δυστυχώς θύματα τελικά… υπήρξαν. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Μεξικανός υπουργός Εσωτερικών, αλλά και ο κυβερνήτης της Οαχάκα, συνετρίβη. Και οι δύο επέζησαν, ωστόσο δύο άνθρωποι στο έδαφος βρήκαν τραγικό θάνατο την στιγμή της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη όταν επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Πολιτεία την οποία “χτύπησε” ο σεισμός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρουσιάστηκε βλάβη και ο πιλότος επιχείρησε να το προσγειώσει…

Δείτε τις εικόνες από το σημείο

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω Twitter αναφέροντας ότι οι δύο άνθρωποι ήταν στο έδαφος σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε αμέσως ανθρώπινες απώλειες, αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ήδη πέντε μήνες μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών στην ανοικτή κλίμακα Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αν και αυτή τη φορά οι πολίτες ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι, μεταδίδει το Notimex.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές Ισραηλινών ομήρων – Βίντεο τους δείχνουν να γιορτάζουν το Χανουκά πριν εκτελεστούν
Εικόνες που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα δείχνουν έξι Ισραηλινούς ομήρους να γιορτάζουν το Χανουκά σε σήραγγα στη Γάζα, μήνες πριν δολοφονηθούν από τη Χαμάς
Το βίντεο με τους ομήρους που γιορτάζουν το Χανουκά
Λευκορωσία: Ο απεσταλμένος του Τραμπ στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις περί απελευθέρωσης πολιτικών κρατουμένων
Ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο στο Μινσκ, επιχειρώντας να επανεκκινήσει έναν ευαίσθητο δίαυλο διαλόγου για την απελευθέρωση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συναντά τον Αμερικανό απεσταλμένο Τζον Κόουλ στο Μινσκ
Γαλλία: Μπλόκα και συγκρούσεις αγροτών για τη μαζική σφαγή ζώων λόγω κρουσμάτων οζώδους δερματίτιδας
Αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, καταγγέλλοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, την οποία μέρος του κλάδου θεωρεί βίαιη και δυσανάλογη
Αγρότες ρίχνουν κοπριά στις αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμόζ